kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kalamış'ta Paris Rüzgarı: DİVAN MARİNA BRASSERİE
Bu hafta sizleri Kalamış'ta yeni açılan Divan Marina Brasseri'ye götürüyoruz. Divan, bu yeni mekanında Paris'teki Brasserie'lerin gastronomik zevklerini, geleneksel, samimi ve canlı bir ortamda sunmaya çalışıyor.

20. yüzyılın başında Paris'te ortaya çıkan Brasserie'ler, bu kentin ruhunu simgeleyen canlı bir ortamda, bir bardak bira veya makul fiyatlı bir karaf şarabın eşlik ettiği bir mutfak anlayışı. İşte bu anlayıştan yola çıkan Divan, Kalamış gibi gözde bir yerde böyle farklı bir mekan yaratmış. Marina Brasserie'nin kapalı yerinde 100 kişilik lokanta ve bar bölümü bulunuyor. Bahçe bölümünde ise 100 kişi oturma kapasiteli brasserie ve 50 kişilik bar yer alıyor. Saat 11.00-24.00 arası açık olan barda tüm ithal ve yerli içkileri bulabilirsiniz. Marina Brasserie'nin dekorunda şıklık ve sadelik bir ahenk içinde. Marina'nın içinde aynı zamanda Divan Pastanesi de yer alıyor. Müşteri portföyünü ise iş adamları, gençler ve rahat bir ortamda hoşça vakit geçirmek isteyenler oluşturuyor.

Fransız -Alcase Mutfağı
Marina Brasserie'nin mönüsünü sandviçinden makarnasına, ızgarasından pidesine kadar çok farklı tatlar oluşturuyor. Bşalangıç olarak soya filizi üzerinde fıstıklı tavuk salatası ve Dana Carpacio çok çekici gözüküyor. Sandviçlerden Kulüp Sandviç ve Füme Hindili Sandviç öğle yemeğini hafif geçirmek isteyenler için çok ideal. Kremalı soslu Gnochhi Alfredo makarna düşkünlerine şiddetle tavsiye edilir. Sıra ızgara ve tava yemeklerine geldiğinde ise Marsala Usulü Şaraplı ve Mantarlı Biftek, Kalamar Izgarası ve Tagliatelle Eşliğinde Limon Soslu Piliç Göğsü en fazla dikkati çeken yemekler. Bu mükellef yemeğin yanına şarap olarak ise Chianti Classico güzel bir tercih. Tatlılardan Limonlu Tart ve Brownie, bu güzel yemeğe son noktayı koyan lezzetler. Divan Marina, ayrıca her gün 08.00-11.30 saatleri arasında sizi güne zinde hazırlayacak sağlıklı kahvaltı olanağı sunuyor. Divan Marina Brasserie hem Paris ruhunu koklamak hem de hoşça vakit geçirmek isteyenler için güzel bir mekan.

Tel: 0 216 414 57 03


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır