kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hindi tandır kebabı
Malzemesi
*1.5 kg Pınar hindi biftek
* 1/2 çorba kaşığı kekik
* 1/2 çay bardağı ayçiçekyağı
* Az miktarda karabiber, Tuz
İç pilav için malzemeler:

* 100 gram Pınar hindi ciğer
* 1/2 kg baldo pirinç
* 3-4 su bardağı hindi ya da tavuk suyu
*1 adet kuru soğan
* 1 çay kaşığı kuşüzümü
* 1 çay kaşığı çamfıstığı
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1/2 çay kaşığı toz şeker
* 1/2 çay kaşığı kuru nane
* Yarım bağ dereotu
* 125 gram Pınar tereyağı, margarin ya da her ikisinin yarı yarıya karışımı, Tuz

HAZIRLANIŞI
Etleri ocağa koyup haşlanmaya bırakın. Bu arada, iç pilavı hazırlayın. Pirinci ıslatıp 15 dakika bekletin. Çam fıstığını kavurun. Küp şeklinde doğranmış ciğeri ve kuşüzümünü ilave edin. Küp şeklinde doğranmış kuru soğanı, baharatı, et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde, pirinci tereyağı ile 5-6 dakika kavurun. Kaynayan malzemeyi, kavrulmuş pirince ilave edin. Kaynayıp, suyunu çektikten sonra tencereyle kapağının arasına temiz bir kurulama bezi ya da peçete örterek demlenmeye bırakın. Haşlanmış etleri lif lif ayırın (tiftin). Hindi tandır kebabı malzemelerini etlerle bir tencerede karıştırın. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında, 1-1.5 saat pişirin. Folyoyu açıp üstten 220 derece ısı vererek 15-20 dakika daha fırında kızartın. İç pilav ve ince kıyılmış derotu ile servis yapın.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır