kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bilişimcilerin rotası TÜYAP
Bilişim'99 için tüm gözler 1-5 Eylül tarihlerine çevrildi. Katılımcılarda "Ürünlerini en iyi şekilde nasıl sergileriz" heyecanı, ziyaretçilerde ise "Bu yıl neler göreceğiz" heyecanı son noktada

ÖZLEM AKSOY

Bilişim için geriye sayım başladı. Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından biri olacak Bilişim'99 fuarı, teknoloji dünyasının en iyi isimlerini biraraya getirecek. Sadece Türkiye'den değil çevre ülkelerden de büyük bir katılımın beklendiği fuar, İstanbul'un adının teknoloji ile anılmasını sağlayacak bir girişim. Bu yıl Hindistan'dan yazılım dünyasının lider şirketleri, Norveç, Avusturya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden bilişim şirketleri, yine Pakistan ve Bulgaristan'dan heyetler ağırlanacak. Şimdi tüm Bilişim dünyası rotasını 1-5 Eylül tarihlerinde Beylikdüzü'nde gerçekleştirilecek bu büyük organizasyona doğru çevirdi.

Katlanarak büyüyor
Türkiye'de bilişim etkinlikleri son 4 yılda katlanarak büyüdü. 1995 yılında sadece 71 şirket ürünlerini sergilerken, 1998 yılında bu sayı 312 'ye ulaştı. Dolayısıyla sergi alanı da sadece bin 200 metrekare iken 1999 yılında 17 bin 500 metrekareye ulaştı. Tüyap yönetimi özellikle Bilişim fuarı için sürekli bina eklemek durumunda kalıyor. Bilişim etkinliklerinde ziyaretçi sayısı da 4 yıl önce 21 bin iken 1998'de 100 bini aştı.

Türkiye'nin iki mobil telefon operatöründen birisi olan Turkcell fuarın ana sponsoru. Turkcell sim kartını gösterenler fuarı ücretsiz olarak gezebilecekler. Resmi sponsorlar ise iletişim alt yapısında Netaş, bilgi sistemlerinde İnfo Holding, donanımda Compaq, açılış için Alcatel, sigorta konusunda Anadolu Hayat, dijital görüntülemede Dimage, kayıt kabulde Kartsis/Destek, iletişimde Türk Telekom, şehiriçi ulaşımda İETT, basında Sabah, Hürriyet, Milliyet, Radikal, Türkiye ve BT/Haber, elektronik medyada BT net ve taşıyıcı konusunda ise THY.

Salonlar ayrıldı
Bu yıl Bilişim'99'da konularına göre salonlar ayrıldı. Bu ayrıntı, ziyaretin daha verimli geçmesi için oldukça önemli. Yine ilk defa fuarda ülkelere ayrılan standlar olacak. Böylece küçük firmalar kendileri tek başına katılamasa dahi ülke pavyonu içinde ürünlerini sergileme fırsatı bulabilecek. Bu yıl farda 6 ayrı salon var. Konularına göre ayrım şöyle:

* Ofis Teknolojileri Salonu: CAD, CAM, CAE, MCAD, KGK, SIGN, üretim ve dağıtım otomasyonu içeren ürünler. Ayrıca ofis için aranan en son teknolojik gelişmeler bu salonda sergilenecek.

* Bilişim Ev Salonu: İlk defa açılan bu salonda teknolojinin günlük hayata getirdikleri görülebilecek, denenebilecek. En yeni ve gelişmiş ürünler, cazip fiyatlarıyla bu salonda yer alıyor. Eğlence dolu bir ortam olacak gibi.

* İnternet Dünyası Salonu: Fuarın en canlı alanlarından biri olacağı kesin. İnternet servis sağlayıcıları, içerik sağlayıcıları ve internete hizmet veren şirketler yer alacak.

* İletişim Teknolojileri Salonu: Bu salonda iletişim dünyasındaki en son yenilikler görülebilecek. İletişim altyapısı sağlayacak şirketler, network, GSM, internet, uydu sistemleri ile içerik sağlayan banka, finans, sigorta ve medya grupları yer alacak.

* Bilgi Teknolojileri Salonu: Bilgisayar sektörünün temsilcilerinin yer aldığı bu salon donanım ve hizmet veren şirketlere ev sahipliği yapacak.

* Yazılım Dünyası Salonu: Yine bu yıl ilk defa açılan salonlardan bir tanesi. Çıkartılacak özel bir kartla girilebilecek olan bu salonda, yazılım dünyasının en iddialı oyuncuları ürünlerini tanıtacak. Bu konuda oldukça iyi sayılan Hindistan'dan bir çok yazılım şirketi fuara iştirak edecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır