kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mucize yaratan ekip
Bir ay önce dünyanın en iyi pilotlarından Schumacher'e kaza yaptıran Ferrari ekibi, kendini affettirdi. Almanya'da Irwine'ı birinci, Salo'yu ikinci yapan ekip, sistemin önemini kanıtladı

Her yıl milyonlarca insan Formula-1 yarışlarını heyecanla izliyor, sonucunu merakla bekliyor. Özellikle iletişimin kolaylaşması ile birlikte tüm dünyayı saran Formula-1, son zamanlarda Türkiye'de de popülaritesini artırdı. Artık Türk izleyicileri de özel yapım araçların nefes kesen mücadelesini izlemeye başladı. Schumacher, Villenueve, Irwine, Coulthard, Hakkinnen isimleri artık hepimiz için çok aşina.

İşte bu nedenle, yaklaşık bir ay kadar önce İngiltere Grand Prix'inde kaza yapan ve sezon sonuna kadar yarışamayacak olan Michael Schumacher bizleri de üzdü. Kazanın ertesi hafta açıklanan ekspertiz raporlarının ışığında; biz de İşte İnsan'da "Schumi'yi takımı yakmış" demiştik. Çünkü ünlü pilotun geçirdiği kazanın en büyük sorumlusu, pit-stop tabir edilen bakım-onarım sırasında arka lastiğinin bijonunu sıkmayı unutan takımıydı.

Ama iyi kurulan bir sistemin ne kadar mükemmel işlediğini ve gerçek bir takımın hatasını ne kadar kısa sürede başarıya dönüştürebildiğini geçtiğimiz hafta Pazar günü düzenlenen Almanya Grand Prix'inde gördük.

Takımın adı: Ferrari. Yer: Ferrari'nin en büyük rakibi olan McLaren-Mercedes'in üretim yeri, Almanya. Seyircilerin büyük çoğunluğu Alman Schumacher yarışa katılmadığı için Ferrari'yi değil, Mc-Laren-Mercedes ekibini destekliyor. Schumacher'in yerinde bir Finli; Michael Salo yarışıyor. Her yarışta Schumacher'e eküri olan ve yol veren Ferrari'den Eddie Irwine ise başrolde. Çünkü bir önceki Belçika Grand Prix'inde damalı bayrağı ilk gören o olmuş.

Kendilerini affettirdiler
Yarış başladığı andan itibaren büyük bir üstünlük kuran Ferrari takımı, tamamı 45 tur olan yarışın 25'inci turundan itibaren rakipleri ile arayı açıyor: Irwine birinci, Salo ikinci. Üçüncü olan McLaren-Mercedes'ten Frentzen ile aralarındaki zaman farkı 4 ve 9 saniye. Sonuçta yarış bitiyor ve herkesin "mucize" dediği bir sonuç çıkıyor ortaya. Irwine, kendisine yol veren ve sürücüler sıralamasında daha çok puan kazanmasına yardım eden takım arkadaşı Salo'yu tebrik ediyor.

Bir ay önce "Bu yıl toparlanmasına imkan yok" denilen Ferrari, başarının kişilere bağlı olmadığını kanıtlıyor; dünyanın en iyi pilotlarından birini kaybetmesine rağmen zirvedeki yerini alıyor. Takımlar sıralamasında Ferrari, "en iyi" olmak için büyük bir avantaj elde ediyor.

Kısacası, Schumi'yi yakan ekip, kurulan sistemin başarısı ve ekibin özverisi sayesinde bir ay içinde kendini affettiriyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır