kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kendi kaçak ailesi işgalci
Adı: İbrahim Halil Çelik. "Şeriat gelecek, Türkiye Cezayir'e dönecek, fıstık gibi olacak, çok kan dökülecek" diyen ve bu sözlerinden dolayı partisinin kapatılma nedenlerinden birini oluşturan ve vekilliği düşürülen RP Şanlıurfa eski Milletvekili.

Aralarında Atatürk'e hakaretinde bulunduğu 7 ayrı suçtan gıyabi tevkif kararı ile aranan Çelik, halen Almanya Fransa, Belçika'da gezip konferanslara katılıyor. Hac dönemlerinde Suudi Arabistan'a gidiyor ve hala cebinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin "tahrif edilmiş" kırmızı pasaportu ile dolaşıyor. Son olarak, kırmızı pasaportunda tahrifat yaptığı için Avusturya'da yakalandı. Bir gün gözaltında kaldı ve serbest bırakıldı.

Ailesi de yüzsüz
İşte bu Çelik'in, biri imam nikahlı iki karısı ve 11 çocuğu Ankara Oran'daki milletvekili lojmanlarında tripleks villada oturuyorlar. İbrahim Halil Çelik'in ailesi, Meclis Başkanlığı'nca tam 14 kez uyarılmasına rağmen lojmandan bir türlü çıkmıyor. Ailesi ayda 35 milyon lira kira ödeyip, kaçak parlamenterin iki yıl önce kaybettiği lojman hakkından yararlanmaya devam ediyor.

Tüm bunlara rağmen devlet kaçak İbrahim Halil Çelik'e maaş bile ödüyor. Çelik, eski milletvekillerine her ay ödenen 240 milyon liralık "Yasama organı eski üyesi tazminatı" alıyor. Bu tazminat hiç bir işte çalışmayan, eski milletvekillerine veriliyor. 184 milyon liralık tazminat 1 Temmuz 1999'dan itibaren katsayı artışı ile birlikte 240 milyon lira oldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır