kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çillerler'e arazi davası
TURBAN Kilyos Tesisleri Müdürü Fatih Kalkandere, Çillerler'in TURBAN'a ait 1.5 dönüm araziyi telle çevirerek topraklarına kattığını iddia ediyor...

Nurten ERTUL (SHA)

TURBAN ile Çiller ailesi bir buçuk dönümlük arazi için mahkemelik oldu. Turban Genel Müdürlüğü, Kilyos'taki tesislerinin de içinde bulunduğu 350 dönümlük arazinin bir buçuk dönümünü DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller'in kendi arazilerine kattıkları iddiasıyla Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'ne "Müdahelenin men-i" davası açtılar.

TURBAN Kilyos Tesisleri Müdürü Fatih Kalkandere, arazilerine Eminönü Belediyesi'nin eski başkanı Tahir Aktaş ile DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in sınır komşuları olduğunu belirterek şimdilerde Çillerler'le ihtilaflı olduklarını söyledi.

Çillerler'in bölgede 6 dönüm arazisi olduğuna söyleyen Kalkandere, "Çiller ailesinin 6 dönüm arazileri olmasına rağmen Turban'a ait bir buçuk dönümlük araziyi tellerle çevirerek kendi sınırlarına kattıklarını tesbit ettik" dedi.

Dedektif gibi müdür
Kalkandere, iki ay önce Sarıyer Kadastro Müdürlüğü'nden gelen memurların yaptığı çalışmayı tesadüfen görmesi üzerine olaydan haberdar olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çiller ailesi kadastro getirmiş sınırlarını ölçtürüyordu. Bölgede yapılan çalışmalar üzerine ben de yanlarına gidip kadastro çalışmasından bizim haberimiz olmadığını, bu tür çalışmalardan bütün sınır komşularının haberdar edilmesi gerektiğini belirttim. Ardından durumu genel müdürlüğe rapor halinde bildirdim."

Sınır tecavüzünü ortaya çıkartan Kalkandere, "Komşuluk ilişkileri gereği önce bizi bilgilendirmeleri gerekirdi. Sınır komşularının bilgisi dışında arazilerimize müdahale edip kendi sınırlarına dahil ettiler. Hiç kimse mahkeme kararı olmadan böyle bir müdahelede bulunamaz. TURBAN'ın bütün arazisi mahkeme kararıyla tahsislidir. Eğer bizim Çiller ailesinin arazisine herhangi bir işgalimiz olduysa buna da mahkeme karar verir" diye konuştu.

Son söz mahkemenin
Kalkandere, artık son sözü mahkemenin söyleyeceğini belirtiyor ve şunları söylüyor: "Yapılan hareket hukuk dışı. Bizim toplam alanımız 350 dönüm. Bunun 210 dönümü tapulu, 140 dönümü ise mahkeme kararıyla hazine arazisi olup TURBAN tesislerine tahsis edildi. Mahkeme hazineye ait olan yerleri bir devlet kuruluşu olan TURBAN'a tahsis etti. Devlete ve halka ait olan tesislerin bir metrekaresini bile hiç kimseye kaptırmayız."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır