kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Sırat Köprüsü

Fenerbahçe büyük paralar verdi. Teknik kapasitesi yüksek futbolcular aldı. Bunlar hangi sahada iyi oynarlar? Düzgün bir zeminde. Fenerbahçe Stadı'na gelen ve Fenerbahçe'yi bozmak için oynayan her takım avantajlı. Çünkü bu bozuk zemin onların lehine.

Fenerbahçe'nin en büyük hatası en gerideki adamla ileri uçtaki arasındaki mesafeyi açık tutmasıydı. Bunun yüzünden rakip savunmadan gelen topların hiçbirini direkt kapıp tekrar hücuma gönderemediler. Zaten bu mesafe açılınca Boliç'in yanına ikinci bir adam giremedi. Yani rakibi bunaltamadılar. Son 20 dakika hariç. Rıdvan, bu maçta da Serkan'ı oyuna alıp Alpay'ı ileri çıkarınca oyundaki ibre F.Bahçe lehine değişmeye başladı. Sarı-lacivertlilerin yediği iki gol aynı. Hem de havadan. Bu alanda Ogün ağır kalıyor. Bu futbolcunun hazır hale gelmesi için uzun zaman gerekli.

Boliç etkisiz. Yine aynı. Kendine güvenini yine kaybetmiş. Ama dün gözüktü ki, Rıdvan ona güveniyor. Böyle hareketler yaptığı maçta bile topun başına geldi ve anormal güzel bir gol attı.

Alpay tam bir Avrupalı. Abdullah, Trabzon'dakinden daha iyi. Fenerbahçe'nin sağ tarafında sorun var. Buradan uzanan toplar olumlu değil. Moshoeu hangi tarafa giderse oradan iyi şeyler çıkarıyor. Enteresan bir lig maçı oldu. Fenerbahçe'nin dün akşamki en büyük özelliği 2-0'dan sonra bile oyun disiplininden kopmamasıdır.

İbrahim Aksoy için "Seyirci ve futbolcu baskısına girince dizlerinin üzerine çöker" demişimdir. Dünkü maçtan önce bu fikirdeydim. Fakat hem tebrik ederim hem de ona "Helal olsun" derim. Dümdüz bir maç yönetti. Fener aleyhine çok düdük çaldı. Seyirci tepkisi vardı ama düdükleri hep doğruydu. Helal olsun arkadaş. Korkmadığınız müddetçe size sahip çıkan olur.

Dün gece Fenerbahçe ve Rıdvan Dilmen Sırat Köprüsü'nden geçtiler. Rıdvan'ın maçtan bir gün evvel Dimas'ı kadro harici bırakması son derece doğru bir karardı. Çünkü bundan sonra artık hiçbir futbolcu kıpırdayamaz. Teknik adamlık risk işidir. Hem saha dışında hem de saha içinde. Rıdvan, dün bunların hepsini oynadı. Ve başarılı da oldu. Allah çalışana ve doğru olana yardım eder. Türk futbolcularını ve antrenörlerini kazanmaya çalışalım. İşte yıllardır hayran olduğumuz yabancılar ortada.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır