kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Eski Amerikan' Cenneti
Çok kısa bir zaman öncesine kadar Türkiye cadde ve sokaklarının 'tipik' görüntüsünün ayrılmaz parçasıydı "eski Amerikan"lar. Şimdi yokoldular... Peki, iyi eski Amerikanlar ölünce nereye gidiyor biliyor musunuz?

Amerika'nın Kentucky eyaletinin Louisville kentinde düzenelen geleneksel 'Street Rod Nationals-Yolların Hakimleri' festivaline bu yıl, 30'uncu yıldönümünü kutlaması vesilesiyle, ülkenin dört bir yanındaki 'eski Amerikan' meraklıları daha yoğun bir ilgi gösteriyor. 7 Ağustos'ta açılan ve üç gün sürecek festivale Kanada ve ABD'nin dört bucağından gelen tam 12 bin, 1949 ve öncesi model eski Amerikan otomobili katılıyor. Yolların Hakimleri Festivaline katılan otomobillerin 50 yaş ve üstü, her yönüyle işleyen, çok iyi korunmuş otomobiller olması gerekiyor. Festival sırasında eski Amerikan meraklıları birbirlerine deneyimlerini aktarıyor, otomobillerini sergiliyor, satıyor, yeni arabalar satın alıyor. Festivale katılan otomobillerin değeri 8 bin dolardan başlayarak 100 bin doların üstünde rakamlara değin tırmanabiliyor.

Sadece festivale otomobiliyle katılanlar ve onların yakınları bile kayda değer bir kitle meydana getirirken, 'Street Rod Nationals' buluşmasına ülkenin dört bir yanından meraklılar da akın ediyor üç gün boyunca ziyaretçi sayısı milyonları buluyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır