kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Raylı fuar
General Motors'un kardeş kuruluşu olan Alman Opel firması, kuruluşunun 100'üncü yıldönümünü bilimkurgu filmlerine yakışır 'Millenium Express' tren sergisi ile kutluyor. 'Otomobilin geleceğini taşıyan tren' Kasım 2000'de Türkiye'de...

Nebahat KOÇ (SHA)

Milenyum Ekspresi, Avrupa'nın her ülkesinden davet edilen çok sayıda gazetecinin de katılımıyla Opel'in üretim tesislerinin bulunduğu Rüsselsheim İstasyonu'ndan yola çıktı. Rüsselsheim'deki merkezde basın mensuplarına bilgi veren şirket sözcüsü, Avrupa'nın başlıca tren istasyonlarına uğrayacağını bildirdiği 'Milenyum Ekspresi'nin taşıdığı 'mesajı' kısaca şöyle özetledi: "Bu ekspres, otomobilin geçmişiyle ilgili olduğu kadar, 21'inci yüzyılda otomobildeki gelişmeler, taşımacılık ve hareket kabiliyeti alanındaki ilerlemeler konusunda, ziyaretçilere birtakım olağanüstü fikirler verecek."

280 metre, 14 vagon
280 metre uzunluğuyla, dünyanın en uzun sergi treni olan Opel Milenyum Ekspres'in üçlü gruplar halindeki 42 özel konteynerin oluşturduğu 14 vagon, 557 metrekare taban alanı ve 400 metrekare sergileme alanı sağlıyor. 50 bilgisayar, 145 monitör, plazma ve LCD ekranlarla donatılan 'sergi vagonları'ndaki ziyaretçiler, birbirleriyle her an bir video konferans sistemi üzerinden iletişim kurabiliyor.

Millenyum Ekspresi, Kasım 2000'de Türkiye'yi de ziyaret edecek. Tren ücretsiz gezilebilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır