kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özel sektör şart
Axa Oyak Hayat Sigorta Genel Müdürü Gökhan Dereli, devletin çok sıkı denetlemesi kaydıyla emeklilik sistemini kısmen özel sigorta şirketleri ve sosyal güvenlik kuruluşlarına devretmesi gerektiğini belirtti.

"Hazırlayan, uygulayan ve denetleyen aynı erk olduğu sürece verimsizlik kaçınılmazdır" diyen Dereli, şöyle konuştu:

"Devlet ve özel sektörün elele verip çok başarılı sonuçlar aldığı başta Şili, İsrail olmak üzere pek çok ülke örneği vardır. Ekonomi ile sosyal güvenlik artık birbirine koşuttur. Sosyal güvenlik, sosyal olmaktan çok ekonomik bir gerçektir. Ekonomi alanında özel sektörün her kesim için devletten daha basiretli olduğu bütün taraflarca kabul edilmiştir. Devlet gelsin, sistemi kuralım, bugün olduğu gibi bizi denetlesin. Biz bu işte varız, ancak bizden mevcudu finanse etmemiz beklenmemelidir."

Tamamlayıcı sigorta
BayIndIr Hayat Sigorta Genel Müdürü Ahmet Naim Oktay sosyal sigorta uygulamasında bugün önerilen yaş sınırının uygun olduğunu ifade etti. Çalışanların emeklileri finanse ettiği bir sistemde, insanların ortalama yaşam süresi uzadıkça aktif ve pasif sigortalı dengesinin bozulduğuna dikkati çeken Oktay, "Bu durumda çalışanların, mevcut sosyal güvencelerine ilave olarak, özellikle yaşlılık aylıkları ile ilgili bir tamamlayıcı özel sigorta almaları, Batı'daki uygulamalara da yakın ve dolayısıyla denenmiş bir yol olması nedeniyle tercih edilmelidir" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır