kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sadece yaşla olmaz
Türkiye'nin önde gelen sigorta şirketlerinin yöneticileri sosyal güvenlik sisteminin reformunda yaş yükseltmenin tartışılmaz bir gereklilik olduğunu belirtirken bunun tek başına yeterli olmayacağını, devletin mutlaka ikinci bir emeklilik alternatifi sunması gerektiğini belirtti.

Halk Sigorta Genel Müdürü Erhan Dumanlı, Türkiye'nin iç borçlanmasında en büyük kalemlerden birinin, sosyal güvenlik sisteminin verdiği açık olduğunu belirtti. Demir Sigorta Genel Müdürü Ali Erül ise emeklilik yaşının mutlaka yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, diğer taraftan da insanlara istihdam alanları yaratılması gerektiğini kaydetti.

Alternatif verilmeli
Halk Sigorta Genel Müdürü Erhan Dumanlı, Türkiye'nin iç borçlanmasında en büyük kalemlerden birinin, sosyal güvenlik sisteminin verdiği açık olduğunu savundu. Emeklilik yaşının yükseltilmesinin tartışılmaz bir gereklilik olduğunu belirten Dumanlı, "Hükümetin direttiği 58-60 yaş son derece normal. Bu konuda çok fazla tartışma yersiz" dedi.

Dumanlı, sadece emeklilik yaşının yükseltilmesi ile de sorunların aşılamayacağını, devletin özel sigorta şirketlerinin emeklilik sistemlerini teşvik etmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Devletin, bu ikinci özel emeklilik sistemini önermesi ve vergi avantajı getirmesi lazım. Ancak, bu şekilde emekli olunduğunda kişiler kendine yetebilecek bir gelire sahip olabilecektir. Batı'da da durum böyledir.

Gelişmiş ülkelerde sosyal güvenlik sistemine bağlı insanlar ayrıca özel sigorta şirketlerinden bir veya birden fazla emeklilik sigortaları da yaptırmaktadırlar." Erhan Dumanlı, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda prim ödeme gün sayısının yükseltilmesinin yanı sıra SSK'nın da daha özerk, fonlarını devlete ve hükümetlere kaptırmayan bir düzene kavuşturulması gerektiğini bildirdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır