kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bürokrasi cephesinde fırtına öncesi sessizlik
BU hafta, ekonomi yönetiminin amiral gemilerine konuk olacağız. Sizleri, Hazine, Dış Ticaret, Maliye, Özelleştirme, Planlama kulislerine taşıyıp son gelişmeleri aktaracağız.

İlk durağımız Hazine Müsteşarlığı. Hazine, aylardır huzurlu çalışma ortamına ulaşma özleminde, ancak dengelerin yerli yerine oturması biraz zaman alacak. Bankalar Yeminli Murakıbı kökenli Hazine Bakanı Recep Önal, Maliye Müfettişi kökenli Müsteşar Selçuk Demiralp, müsteşar yardımcılıklarına yapılan atamalarda tam isabet sağladılar.

Teknisyen kimliği ve çalışkanlığı ile göz dolduran Teoman Kerman ve Ayşe Dönmezer'in tayinleri teşkilatı rahatlattı. Banka Kambiyo Genel Müdürü Adnan Yaylacı ile daha önce bu makamda bulunan Müsteşar Selçuk Demiralp'in icra tarzlarının uyuşmadığı söyleniyor. Dış tayin yüzü görmeyen Kamu Finansmanı Genel Müdürü Emin Dedeoğlu'nu ise bugünkü kritik ortamda kimse gözden çıkaramıyor.

Rahatsızlık kaynağı
Dış Ticaret Cephesi'nde, fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor. Müsteşar Yavuz Ege'nin, yabancı ülkelere atanacak ticaret müşavirlerinde bulunması gereken şartları yeniden düzenleyen ve kıyametler koparan yönetmeliği, Danıştay'da büyük ölçüde budandı. Ancak, dil bilmeden ticaret müşaviri olma dönemi de kapandı. Yurtdışından yeni dönen ve daha önce genel müdür ve genel müdür yardımcılığı yapan deneyimli bürokratların, "uzman" kadrosuna alınmaları da rahatsızlık kaynağı haline geldi.

Özelleştirme İdaresi, Bakan Yüksel Yalova'nın, kapsamdaki kuruluşları personeliyle birlikte teftişe alma ve atama furyasını hazmetmeye çalışıyor. 14 Haziran'dan bu yana ÖYK toplanamıyor. Aylar önceki programın anlatılmasıyla yetiniliyor.

Bunları biliyor musunuz?

* Tabancalı müdür: Ulaştırma Bakanlığı, MHP'nin dayanılmaz ağırlığını iyiden iyiye hissetmeye başladı. Seçimlerinde belediye başkan adayı olup kazanamayan ve Telekom'a Genel Müdür Yardımcısı yapılan bir isim, Telekom'da, belinde tabanca ile dolaşıyormuş.

*Temizel hoca oluyor: Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel, vergi reformunu savunma çabalarına bir yeni sorumluluk daha ekliyor. Temizel, çok yakında Ankara Ünivertesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, "kamu maliyesi ve vergi" konulu dersler vermeye başlayacak.

HAFTANIN SÖZÜ
Yapısal düzenlemeler için çabalayan hükümet, personel reformu ve özelleştirmeyi de hızlandırsın. Devlet, bünyesindeki asalakları temizlesin. Biz, ekonominin çarkını çeviririz.

Zafer ERSOY/Adıyaman

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır