kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sanayi üretiminde umut veren artış
Haziran'da yüzde 0.9 artan sanayi üretimi, yılın ilk altı aylık bölümünde krizin etkisiyle yüzde 4.9 geriledi

Krizİn etkilerinden yavaş yavaş kurtulan sanayi kesiminde üretim haziran ayında yüzde 0.9 arttı. Yılın ilk altı ayında ise üretimdeki düşüş yüzde 4.9 olarak gerçekleşti.

Devlet İstatistik Enstitüsü, (DİE) aylık sanayi üretim endeksinin Haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 0.9 oranında artış gösterdiğini bildirdi. Haziran ayında imalat sanayinde yüzde 0.8'lik üretim artışı gerçekleştirildi. Elektrik gaz su sektöründe yüzde 5.7'lik bir büyüme gözlendi. Madencilik sanayinde ise yüzde 5.3'lük bir azalma meydana geldi. Sanayi üretim endeksi dalgalı seyrini haziran'da da sürdürdü. Yılın ilk ayında yüzde 8.2 gerileyen üretim, Şubat'ta yüzde 4, Mart'ta yüzde 7.6, düşmüştü. Nisan ayında yüzde 5.9 artan sanayi üretimi, Mayıs'ta yeniden düşüşe geçerek yüzde 4 gerilemişti. Haziran ayında sanayi üretimi ikinci kez artmış oldu.

6 ayda yüzde 5 geriledi
Geçen yılın son çeyreğinde yoğunlaşan üretim daralması, bu yılın ilk altı ayını da kapsadı. 1999'un ilk yarısında sanayi üretimi yüzde 4.9 geriledi. 1999'un ilk 6 aylık üretim ortalamasının, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslanması sonucunda ise toplam sanayi sektöründe yüzde 4.9 geriledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır