kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hazır Kart'ta abone sayısı katlanıyor
Cepte fatura takibi gerektirmeyen önceden ödemeli kartlara ilgi oldukça fazla. Turkcell'in sunduğu Hazır Kart günde 3 bin abone alıyor

Ne kadar ödüyorsan o kadar konuşursun mantığından hareket eden ve fatura derdini ortadan kaldıran, önceden ödemeli cep telefonlarına yoğun ilgi devam ediyor. Özellikle gençler tarafından oldukça tutulan Hazır Kart'ın abone sayısı 200 bine yaklaştı. Günde ortalama 3 bin abone alan Hazır Kart'ta en çok 100 ve 250 kontörlük konuşma kartlarına talep geliyor. Turkcell tarafından piyasaya sunulan Hazır Kart'ta 100 kontör 1 milyon 600 bin liraya, 250 kontör ise 4 milyon liraya satın alınabiliyor.

Anne ve babalar tarafından ilgi gören önceden ödemeli cep telefonlarına iş dünyasından da oldukça fazla talep geliyor. Yöneticiler "ödediğin kadra konuş" esasına dayalı sistemde böylece cep telefonu maliyetlerini kontrol altına almanın mümkün olduğunu düşünüyor.

Konuşma ücretleri
Hazır Kart'la bir dakikalık konuşmanın bedeli 160 bin lira. Eğer 100 kontörlük kartı tercih ediyorsanız 10 dakika konuşma süreniz var demektir. Ancak bu sistemin en avantajlı taraflarından bir tanesi konuşma süreniz bitse dahi karşı tarafın sizi arayabilmesi. Eğer 100 kontörlük kartla 10 dakika konuşma sürenizi doldurduysanız 3 ay boyunca hiç arama yapmadan sadece sizi arayanlarla konuşabiliyorsunuz. Ancak bu 3 aylık süre de dolduktan sonra bir ay içinde tekrar konuşma kartı alıp yükleme işini halletmek durumundasınız. Aksi takdirde Hazır Kart numarası iptal ediliyor ve yeni bir numara alınması sözkonusu oluyor. Hazır Kart tanışma setinin başlangıç ücreti 17 milyon 900 bin lira. Bu rakama tüm vergiler, Hazır Kart ücreti ve 50 dakikalık konuşma hakkı tanıyan 500 kontörlük Kazı Konuş Kartı dahil.

Hazır Kart'la konuşmak ne kadar?
KartKonuşma Ücret (TL)
Süresi
100 kontör10 dk.1 milyon 600 bin
250 kontör25 dk.4 milyon
500 kontör50 dk.8 milyon
750 kontör75 dk.12 milyon
1000 kontör100 dk.16 milyon

Bilişimin devleri 1 Eylül'de açıklanıyor
Interpro tarafından yapılan "Bilişim 500" araştırmasının sonuçları 1 Eylül'de açıklanıyor. Türkiye'nin en büyük bilişim firmaları, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Bilişim'99 fuarında ödüllerini alacak.

Sanyo internet mağazasını açtı
Sanyo'nun dijital kamera ve aksesuarları artık internet mağazasından satın alınabilecek. Ekin A.Ş. tarafından açılan mağaza için http://www.sanyo.com.trz adresine girmek yeterli. Siparişler aynı gün elinize ulaşıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır