kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vatikan'ı sarsan kitap
Katolik dünyasının kalbi Vatikan'daki skandalları anlatan kitap, İtalya sınırlarını aştı ve tüm dünyada en çok satanlar listesine girdi

ŞUBAT ayında sessiz sedasız piyasaya çıkan "Rüzgar Gibi Geçti Vatikan'da" (Gone with the Wind in Vatican) adlı kitap İtalya'da pek fazla kimsenin dikkatini çekmemişti. Ancak son üç haftadır kitap İtalya'da bir numara. Amerika ve İngiltere'de ise en çok satanlar listesinde giderek tırmanıyor. Kaos Edizioni Yayınevi, Vatikan'dan yapılan "basılması yasaktır" emrini dinlemiyor. Kitap; Kilise'de gördükleri mafya ilişkilerine, cinsel sapıklıklara ve hüküm süren sessiz kalma yasasına isyan eden bir grup dinadamı tarafından yazıldı. Yazarlardan sadece eski kardinal Piskopos Luigi Marinelli (72) kimliğini açıkladı. Vatikan Marinelli'ye dava açtı. Roma'da yaşıyan Piskopos, Vatikan'da Doğu Kiliseleri sorumlusu olarak çalışırken 1985 yılında "psikolojik yetersizlikler" nedeniyle görevden alındı. "Bu uygulama tıpkı eski SSCB'deki gibi zararlı görülenlerin deli ilan edilmesidir. Suçumu bilmiyorum" diye konuşan Marinelli, Vatikan'ın kirli çamaşırlarını açıklama kararı aldı.

Kitaptan seçmeler
* Bir rahip Vatikan'da sokakta bir arabanın içinde yarı çıplak halde erkek arkadaşıyla basıldı.

* Bir başkası İsviçre'de elinde bir çanta dolusu parayla kaçmak isterken ele geçirildi.

* Ayinlerin bazılarında rahipler çırılçıplak soyunuyordu.

* Geçen yıl Papa'nın özel muhafızlarından bir kişi, komutanını ve onun karısını vurdu. Sonra da intihar etti. Katil daha önce Doğu Alman istihbarat örgütü Stasi adına çalışıyordu.

* Napoli Başpiskoposu Michele Giordiano, geçen yıl kilise mallarını satmak ve gelen paraları kendi özel yatırımları için harcamaktan tutuklandı.

* 1920'lerde rahip Luigi Orione kilise camiasındaki gariplikleri halka anlattığı için zararlı görüldü. Orione esrarengiz bir şekilde frengiye yakalandı ve öldü. Yıllar sonra bir berber ölüm döşeğinde şöyle günah çıkarttı: "İki rahip bana zorla bir cinayet işlettiler. Orione'nin saçını keserken ensesinde açtığım yaraya ilaç yerine bir şişe virüs boşalttım."

* İki din adamı Vatikan'da bir daire satın alıp birlikte yaşamaya başladılar. Önceleri hafif uyuşturucu kullanıyorlardı. Zamanla ağır uyuşturuculara geçtiler. Otobüs duraklarında uyuklarken ya da kentin bir köşesinde kendinden geçmiş halde bulup getiriyorlardı. Rahiplerden Amerikalı olan Acil Servisler'in müdavimi olmuştu.

* Kilise tarafından Roma'da ağırlanan ve Hindistan'dan gelen 3 rahip aynı sabah saat 03.00'te odalarında homo-hetero porno dizi izlerken bulundular. Adamlar kendi deneyimlerini anlatıyor, her gün yeni edindikleri özel adresleri birbirlerine veriyorlardı.

* Geçen ay Amerikalı ve İtalyan iki rahip Roma'da 300 milyon dolarlık bir sigorta vurgunundan tutuklandılar. İki rahibin, FBI'ın en çok arananlar listesinde olan Martin Frankem adlı dolandırıcı hesabına çalıştıkları anlaşıldı.

NURDAN BERNARD


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır