kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.


Araba kullanýrken makyaj yapmak


Þu erkekler, artýk vazgeçsin kadýnlarý yolda sýkýþtýrmaktan. Kadýnlar da arabada makyaj yapmaya bir son versin!

Yýllardýr kadýnlarýn araba kullanmalarý eleþtiriliyor, araba kullanýrken yaptýklarý en ufak bir hata büyütülüyor. Hiçbir þekilde yaranamýyorlar erkeklere. (Aslýnda yaranmalarý da gerekmiyor) Bu nedenle yola çýkmadan önce bir panik yaþýyorlar, tüm gözler onlarýn üstündeyken parkedemiyorlar, arabayý stop ettiriyorlar, olur olmaz hatalar yapýyorlar. Oysa eleþtiriyi haketmeyen, erkeklerden çok daha dikkatli ve güzel araba kullanan kadýnlar da var. Hatta çoðu böyle diyebiliriz. Çünkü daha dikkatliler ve çok daha yavaþ araba kullanýyorlar. Trafik kazalarýnýn da büyük bir kýsmýnýn aþýrý hýzdan meydana geldiðini düþünecek olursak, bu da demek oluyor ki, kadýnlarýn kazalardaki paylarý daha az.

Sýkýþtýrýyorlar
Çok sevgili, sayýn kendilerini mükemmel sana erkekler (özellikle tüm caddenin hakimiyetini üzerlerine alan minibüs þoförleri) güzel bir huy edinmiþler. Bir kadýn sürücü gördüklerinde arabayý üstüne doðru sürüyorlar ve telaþa yol açýyorlar. Kadýn-erkek farketmez, kimin üstüne araba sürülse panik olur! Bundan ne zevk alýyorlar, anlayamýyorum. Galiba anlayýþlarý biraz eksik! Ya da kadýnlarý çekemiyorlar, yediremiyorlar araba kullanmalarýný. Hani onlar çok üstünler ya, bizim de araba kullanýp onlarla ayný seviyeye gelmemizi algýlayamýyorlar. (Bu bir seviye meselesi ya hani!) Bu kadýnlarýn trafikte yaþadýðý sorunlarýn birincisi.

Kýrmýzý ýþýkta makyaj
Ýikincisi ise kendi hatalarý! Araba kullanýrken makyaj yapmak. Yolda giderken dikkatinizi mutlaka çekmiþtir. Kýrmýzý ýþýk yandýðýnda ya da trafik týkandýðýnda hemen çantayý açýp, içinden pudra, rimel çýkarýrlar ve makyaj yapmaya baþlarlar. Hatta bazen trafiðin açýldýðýný farketmeyip itina ile devam ederler makyajlarýna. Arkadaki araba duramasa, gelip çarpsa suçlu kim olacak? Yolun ortasýnda makyaj yaptýðý için gözü yaralanan kadýn mý, yoksa arkadan çarpan araba mý?

Bu sorunu çözmeye çalýþmak, arabada makyajý engellemek yerine, araba firmalarý tam tersini yapýyorlar. Eskiden sadece diðer koltukta vardý ama þimdi kadýnlarý düþünerek üretilen arabalarýn þoför tarafýndaki güneþliklerinde de ayna var. Yani diyorlar ki "Buyrun hanýmlar, yorulmayýn, makyajýnýzý dikiz aynasýna bakmak zorunda kalmadan rahat rahat yapýn." Bu bence düþüncesizlik, orada kesinlikle ayna olmamalý. Çünkü makyaj yapmasa bile ayna orada durduðu sürece ister istemez insanýn gözü kayar, dikkati daðýlýr ve sonrasý malžm...

Aslýnda arabada giderken kimsenin tehlikeli þeylerle uðraþmamasý gerekiyor. Ýster þoför, ister yanýndaki yolcular... Ani bir frende ya da arkadan gelen bir darbe sonucu her þey olabilir.

Tüm bunlarý düþündükçe, arabasý olan arkadaþlarýmý gördükçe, hâlâ kursa yazýlýp ehliyet almadýðým için piþman olmuyorum. Ehliyet ve araba alsam ne olacak? Bir de her gün trafikte boðuþup, sinir krizleri geçirerek mi gideceðim iþe ya da okula. Zaten yol uzun, sürücüler dikkatsiz, trafik sýkýþýk. Ne gerek var direksiyon baþýnda sýkýntý çekmeye? Oturuyorum arka ya da yan koltuða, sakin sakin gidiyorum her yere. Arabayý kullanmamama raðmen trafik sýkýyor beni, bir de ben kullanýyor olsam...

Tabii bir de þöyle bir durum söz konusu. Eðer her þeyi bir yana býrakýp ehliyet almaya karar verirsem, onu cüzdanýmda süs niyetine taþýmak istemiyorum. Bu da babama bir çaðrý! Babacýðým, ehliyet aldýðým zaman bana araba alacaðýna söz veriyor musun?


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr