kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Erkek poposu


İki gündür Bayan Sabah'ta yayınlanan Brad Pitt'in fotoğraflarını beğendiniz mi?

Yeni filmi yakında vizyona girecek olan sarışın yakışıklının yeni görünümü, kitaplar ve dergiler arasında dolaşırken dikkatimi çekti. Daha önce hiç görmediğim W Dergisi'nin kapağını süslüyordu. Karıştırınca, 30 sayfanın ayrıldığı fotoğrafları gördüm ve dergiyi hemen satın aldım.

Dergi elden ele dolaştı, kadın-erkek herkesin ilgisini çekti. Gazetede de öyle. Ve bu yakışıklı aktörün pek çok hayranı olduğunu bildiğimizden, fotoğrafları sizlerin de görmesini istedik.

Aralarında en çok ilgi gören Brad'in yüzükoyun yattığı ve poposunun da gözüktüğü çıplak hâliydi. Hatta dergi aynı kareden birbirine çok yakın olan iki taneyi, siyah beyaz ve renkli olmak üzere iki kez hem de çift sayfa büyüklüğünde basmıştı. Biz de Çarşamba günkü Bayan Sabah'ta resimlerden birini kullandık.

Biliyorum, sizler poposunu göremediniz. Çünkü gazetedeki erkeklerin tepkisiyle karşılaştık. Hiç erkeğin poposu gözükür mü? Kadının her hâli görüntülenebilir, basılabilir. Hatta ne kadar çıplak olursa, memesi, kalçası, göbeği ve tabii poposu ne kadar iyi görünürse, o kadar çok beğenilir ve fotoğrafların kocaman yayınlanmasına karar verilir.

Gelgelelim söz konusu erkek olunca işler değişir. Neden dersiniz? Ben merak ettim ve gazetedeki erkek arkadaşlara "Neden" tepki gösterdiklerini sordum.

Yanıtlar şöyle: "Toplumumuz hazır değil. Okuyucu kızar. Gazeteyi almaya karar veren erkekler çıplak erkek resminin yer aldığı gazeteyi eve götürmez, karısına, kızına göstermez, okutmaz."

Peki bunun nedeni ne? Yine erkeklerin düşüncesine göre; erkeğin rekabetten hoşlanmaması. Olur da kadın fotoğrafı beğenir ve kendi erkeğiyle kıyaslarsa, erkek bundan rahatsız olurmuş. Peki aynı hassasiyet kadınlar için geçerli mi sizce? Tam tersi, kadınların erkekler için birbirleriyle rekabet etmesi teşvik ediliyor. Kadının kendinden daha güzel bir kadını kıskanması, erkeğinin başka kadınlara bakmaması için kendisiyle yarışması, hoşa gidiyor.

Neyse, sonuçta hemen her yerde olduğu gibi gazetede yönetim erkeklerin elinde olduğu için, biz Brad'in poposunu sansürlemek zorunda kaldık. Bana da sizlere sormak düştü: "Tepki gösterir miydiniz? Gerçekten çıplak erkek resmi sizleri rahatsız eder mi, ediyor mu?"


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır