kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


İş Bankası yönetimi, sizde personeli kim eğitiyor?...

OIdum olası devlet kademelerinde torpille çalışanların karşısındayımdır. Bu bahsedeceğim konuda da herhalde yine torpillilerin fazlalığı söz konusu...

Bir devlet memuru maaşını aldığı İş Bankası-Güvenevler şubesine, ev telefonu faturasının ödenmesi yönünde talimat verdi. Bir süre sonra bankadaki para miktarının verdiği talimattan daha fazla kesildiğini fark etti. Hemen bankayı aradı, "Yaptığınız nedir?..." diye sordu. Banka yetkilisi ona,"Bu işin talimat vermekle olmayacağını, faturasının üzerinde bu konuda bir uyarı bulunması gerektiğini" söyledi. Onun için de faturasını cezalı ödemek zorunda kaldı. Halbuki milyarlar harcanıp yapılan reklamlarda, "Bir talimatınızla probleminizi hallederiz" diyorlardı.

Bu ne biçim iş ben anlamadım. Burada personel mi eğitimsiz yoksa reklamlarda mı yanlışlık var?... Veyahut ta işin en kötü tarafı çalıştırdığınız personel mi yeteneksiz?... Yukarıda söyledim ya, ah şu torpilin gözü kör olsun... Acaba şu koskoca İş Bankası'nın şubesine hep torpilliler mi dolduruldu?... Çünkü siz de biliyorsunuz, torpilli elemanın çalıştığı pek görülmediği gibi yeteneğini geliştirmeye de ihtiyacı yoktur. Evet İş Bankası'nın üst yöneticileri, nerelerden geldiğiniz beni ilgilendirmez ama bir müşteriye yapılan bu tip bir yanlışlık bin tane müşteriyi kaybetmeye sebep olur... Bu konuyu inceleyin ve bana adam gibi cevap verin.

Çankaya Belediye Başkanı, şu önerime ne dersin...
Geçenlerde bir çift evlenmek için Çankaya Evlendirme Dairesi'ne gitti. Dünyanın her yerinde olduğu gibi onlarda nikahlarını bir tatil günü kıydırmak istiyorlardı. Fakat sizin orada tatil günü olarak sadece Cumartesi saat 12.00-17.00 arası nikah kıyılıyormuş. Bu çift gün almak için kendilerine en az 6 ay sonraya sıra verileceğini öğrenince çok üzülmüşler.

Bana başvurdular ve dediler ki, "Ülkemizi yöneten hemen herkesin, yabancı elçiliklerin, aydın insanlarımızın çoğunlukta olduğu Türkiye'nin en gelişmiş ve en büyük ilçesi olan Çankaya'ya, Cumartesi-Pazar günleri hiç olmazsa saat 19.00'a kadar halkın hizmetinde olan ve halkın takdirini kazanacak bir nikah salonu gerektiğini ve yakıştığını düşünüyoruz. Bizim gibi yüzlerce insanın Pazar günleri kapalı olmasından dolayı geri döndüğünü, Cumartesi gününe yer bulanların ise, zaman sıkıştırmasından dolayı bin pişman olduklarını duyurursanız memnun olacağız."

Evet Başkan bey, gördüğünüz gibi işleriniz başından aşıyor da olsa, şu dünya evine girmek isteyen gençlere bir kolaylık düşünürsen çok iyi olacak. Bu çorbada senin de tuzun olmasını dilerim. Böylece bu çok hayırlı işe ön ayak olur, diğer belediyelere de örnek teşkil edersiniz. Başarılar dileğimle...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır