kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk yemeklerinin gerçek adresi: BORSA
Türk halkı son yıllarda geleneksel yemeklerini ve tatlarını unutmaya başladı. Biz de bu yüzden bu hafta sizleri 1927'den beri Türk halkına hizmet veren Borsa Restaurant'ın Lütfi Kırdar'daki yerine götürmek istedik.

1997 yılında açılan Lütfi Kırdar Borsa Restaurant, Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın catering'ini de üstlenmiş durumda. Yani leziz Türk yemekleri ile yabancı konuklara Türkiye'nin yemek kültürünün tanıtımını yapıyorlar. Borsa'nın yazlık ve kışlık ayrı olmak üzere 175 kişilik kapasitesi var. Dekor sade, ama zevkli. Restoranın her tarafı hatta manzarası bile yeşillikle kaplı, bu da stresten kurtulup huzura ulaşmanızı sağlıyor. Borsa Restaurant haftanın yedi günü saat 12.00'den 24.00'e kadar hizmet veriyor. Müşteri portföyü ise yabancı iş adamlarından üst düzey yöneticilere ve turistlere kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kaplıyor.

Hem kebap hem balık
Borsa'nın yemek mönüsünü ünlü Türk yemekleri oluşturuyor. Zeytinyağlısından kebabına, balığından künefesine kadar birçok lezzet bu zengin mönüde bulunuyor. Mönünün en büyük özelliği ise Türk yemeklerinin yanı sıra balık çeşitlerinin de antreleriyle birlikte bulunması. Zeytinyağlıların lezzeti mevsime göre seçilmelerinden kaynaklanıyor. Ama özellikle Adapazarı fasulyesinden yapılan pilaki, dolma ve imam bayıldıyı mutlaka deneyin. Mezelerden humus, patlıcan salatası ve somon füme tabağı iştahınızı açmak için birebir.

Ana yemeklerde ise Kuzu Tandır, Geleneksel Anadolu Kebabı ve Sarma Kara Lahana Dolması çok lezzetli. Seçilen yemeğin çeşidine göre ekmek servisi yapılıyor. Tatlılara sıra geldiğinde Künefe, Çikolalı Parfe ve İncir Tatlısı mükemmel. Bu leziz yemeğin üzerine ise acı bir Türk kahvesi son noktayı koyuyor. Borsa'nın servisi ise tek kelimeyle süper. Garsonların hepsi güleryüzlü ve işlerinin uzmanı. Borsa Restaurant kaybolmaya yüz tutmuş ünlü Türk yemeklerini tatmak ve güzel bir gün geçirmek isteyenler için "gerçek" bir restoran görünümünde. Rezervasyonlu gitmenizi tavsiye ediyoruz. Tel: 0 212 232 42 01

Gerçek bir gurme
Rasim Özkanca ve iki kardeşi, 1983 yılında ismini satın aldıkları Borsa Restaurant zincirini başarıyla işletmeye devam ediyor. Şu an Lütfi Kırdar ve Fenerbahçe restoranlarının yanı sıra 4 tane de fast-food'u bulunan Borsa, 10 yıldır da catering hizmeti veriyor.

Atatürk Kültür Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın catering hizmetlerini de üstlenen Borsa'nın patronu Rasim Özkanca, gerçek bir gurme. Yoğun işinden arta kalan zamanlarında, dünyanın dört bir yanındaki restoranları gezerek yeni lezzetler peşinde koşuyor. Borsa'daki tüm yemekler, Özkanca'nın onayından geçtikten sonra mönüye konuyor. Hatta Özkanca'nın geleceğe dönük planları arasında yemeğin kitabını yazmak var. Bunun için çalışmalara başlamış bile.

"Ben bu işleri bir ahçıdan ve şef garsondan daha iyi bilmek zorundayım. Çünkü işi bilmezseniz, neyin kötü gittiğini anlama ve önlem alma şansınız olmaz" diyen Özkanca, elemanlarının tümüne New York'lu bir ustadan ders aldırtmış. Özkanca daha yapacakları pek çok şeyin olduğunu söylerken, yeni yatırımlar için ise "Bekleyin ve görün" diyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır