kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kavgasız, küfürsüz
SABAH, 34 haftalık zorlu maraton öncesi ligin 41 sezonluk tarihini ve takımları tüm ayrıntılarıyla tanıtıyor

Ve nihayet Türkiye 1. Ligi'nin 42. sezonuna ulaştık. 18 takım, 34 haftalık yeni bir maratonda şampiyonluk, Avrupa Kupaları, ya da küme düşmeme mücadelesi verecek. 21 Şubat 1959 tarihinde başlayan ligin ilk golünü İzmirspor-Beykoz maçında İzmirsporlu Özcan Altuğ kaydetmişti. İlk golü yiyen kaleci Beykozlu Sıtkı, golü veren hakem de Osman Yeşeren'di. O sezon iki grup halinde oynanan ligde ilk şampiyon da F.Bahçe oldu.

Ligde bir maçta en çok gol 1991-92 sezonunun son haftasında oynanan F.Bahçe-G.Antep karşılaşmasında atıldı. Maçı sarı-lacivertli ekip 8-4 kazanırken seyirciler tam 12 gol gördüler. Ligin en farklı galibiyetini ise 1989-90 sezonunda Beşiktaş, Adanademirspor'un 10-0 yenerek elde etti. Metin Oktay, 6 kez gol kralı olarak tarihe geçerken 5 kez gol kralı olan Tanju Çolak da 3 ayrı takım (Samsun, G.Saray ve F.Bahçe) formaları altında bunu gerçekleştiren tek futbolcu oldu. Tanju ayrıca 9 Aralık 1992'de F.Bahçe-K.Yaka maçında tam 6 kez fileleri sarsarak bir maçta en çok gol atan futbolcu unvanına da sahip. En fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktör ise 4 şampiyonluk ile şu anda Trabzonspor'u çalıştıran Ahmet Suat Özyazıcı oldu.

Bu sezon öncesi yaşanan olaylar yüzünden lig biraz gergin başlıyor. Sahalarımızda küfür duymak ve kavga görmek istemiyoruz. G.Birliği-Beşiktaş maçında küfür edenlerin stat dışına çıkartılarak haklarında yasal işlem yaptırılacağı açıklandı. Biz, bu uygulamalara gerek duyulmadan her taraftarın takımını en iyi şekilde destekleyip futbolu bir şölen haline getirmesini istiyoruz.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır