kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Timsah Dandi" haydut çıktı
Hayatından esinlenerek yaratılan 'Crocodile Dundee-Timsah Dandi' filmiyle dünya çapında üne kavuşan ve bütün dünyada 'Avustralya erkeğinin güç ve dayanıklılığının' simgesi sayılan Rodney William Ansell, salı günü Avustralya'da güvenlik güçleriyle girdiği bir silahlı çatışmada, 44 yaşında öldürüldü.

Olayda, Rodney Ansell, henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü, bir karayolu devriyesine ateş açmış ve bir sivili yaralarken, devriye polislerinden çavuş Glen Huitson'ı da öldürmüştü. Huitson'ın ortağınının açtığı karşı ateş sonucu ise Ansell ölümcül biçimde yara almış ve ölmüştü.

Olayın 'esrarengiz' olduğunu belirten polis yetkilileri, dün yaptıkları açıklamada ilk hedeflerinin olayın geri planını aydınlatmak olduğunu ve Ansell'in olay sırasında uyuşturucu etkisi altına olabileceğini belirttiler.

Rodney William Ansell, 1977'de Avustralya'da vahşi doğada, erzaksız biçimde, avladığı sığırların kanını içerek 2 ay hayatta kalmayı başarmış ve olaydan sonra yazdığı kitap sayesinde önce Avustralya çapında ün kazanmış, daha sonra 1986'da aktör ve yazar Paul Hogan'ın bu kitaptan esinlenerek yazıp oynadığı 'Timsah Dandi' filminin büyüm bir başarı kazanmasıyla dünya çapında tanınmış bir figür haline gelmişti. Ancak Ansell'in şansı son yıllarda kötü gidiyordu. 1990'ların başında hayvan yetişitiriciliğinden zarar ettiği için çiftliğini satmak zorunda kalmıştı. 1992'de ise sığır hırsızlığıyla ve komşu çiftçileri tehdit etmekle suçlanmıştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır