kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Demirel: Ekonomideki sıkıntı birkaç ayda geçer
CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, ekonomide bugün mevcut olan sıkıntıların, mali mekanizmaların işlemesinden kaynaklanan, "mali sıkıntılar" olduğunu belirterek, "hükümet bütün sıkıntıları biliyor ve bu sıkıntılara alacağı tedbirleri de ilan etmiştir" dedi.

Demirel, 3-4 ay içinde piyasalarda karşılaşılan bu durumun ortadan kalkacağını sandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Demirel, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün bir krizin içinde olmadığını, bazı sıkıntıların içinde olduğunu tekrarladı. Kriz denildiği zaman, sokakta ne mal ne döviz ne de ilaç bulunabileceğini, bunları Türkiye'nin geçmişte de yaşadığını belirten Demirel, ancak, bugün ülkede kriz olmadığını kaydetti.

24 bin fabrika üzerinde yaptırdığı inceleme sonucunda fabrikalardan 23 bininin işlediğini, bin tanesinin kapanmış olduğunu tespit ettiğini belirten Demirel,100 bine yakın işçinin iş bıraktığını da belirterek, şunları söyledi:

"Bu iyi bir şey değildir. Ama, 24 bin fabrikadan 23 bini işlemektedir. Bir taraftan da biz buna 24 bin daha eklemeye çalışıyoruz. Ve Türkiye'de henüz yatırım hevesleri falan da kırılmış değil. Bütün bu şartlara rağmen... Yani, yatırım hevesleri devam etmektedir. Ben bunları söylüyorum. Siz diyebilirsiniz ki, (ben derdin sahibiyim. Sen bize sor dert nedir) diye. Ben onları da biliyorum, hepsini biliyorum. Ama onların altında sizlerin ezilmesine razı değiliz. Sanıyorum ki önümüzdeki 3-4 ay zarfında piyasalarda karşılaştığımız bu durum ortadan kalkacaktır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır