kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ankara'da kritik gün
Hükümet, önceki gün sosyal güvenlik konusunda uzlaşma sağlayamadığı muhalefet partileriyle dün bir araya geldi

Vergi reformunda değişiklik yapılmasını öngören tasarı Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı

Ankara'nIn dünkü gündeminde ekonomi vardı. Dün görüşülmesi gereken yasa tasarısını muhalefet partileriyle uzlaşmaya varılamadığı gerekçesiyle geri çeken hükümet, sabah saatlerinde muhalefetle masaya oturdu.

Meclisteki tüm siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda, TBMM tatile girmeden önce çıkartılacak yasalar, ve uluslararası tahkime olanak sağlayan Anayasa değişiklik teklifi ve Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı üzerinde görüşüldü. Sabahki toplantının ardından temsilcilerin gruplarına danışmaları için toplantıya saat 17.00'ye kadar ara verildi. Toplantı çıkışında bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, görüşmelerin olumlu gittiğini ve uzlaşma yolunun açık olduğunu söyledi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu ise bugün yapılması planlanan 1 günlük işe gitmeme eylemini erteleme kararı aldı. Türk-İş Genel Sekreteri Şemsi Denizer, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesine ilişkin tasarının geri çekilmemesi nedeniyle bu kararın alındığını söyledi.

Genel grev yasadışı
Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayri Kozakçıoğlu, sosyal güvenlik kurumlarının durumunun gün sayısı ile "oynayarak" düzeltilemeyeceğini belirterek, "Kayıt dışı çalışan 5 milyon kişi kayıt altına alınsa SSK'nın 10 yıllık finansman sorunu hallolur" dedi.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, işçilerin kanuni eylemlerine kimsenin bir sözü olmadığını belirtti. Okuyan ancak genel grevin yasadışı olduğunu hatırlattı. Okuyan uzlaşma zemini aradıklarını ve madde madde anlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Yaşar Okuyan, iktidar partisi gruplarının, Sosyal Güvenlik Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda dün görüşülmesine ilişkin önerilerini çekmesinin kesinlikle bir "geri adım" olmadığını, gündemdeki diğer tasarıların ele alınabilmesi için Genel Kurul'un önceki günkü gündeminden çıkarılan tasarının ilk fırsatta görüşüleceğini söyledi.

Vergi görüşüldü
Gündemdeki bir diğer sıcak madde ise vergi reformuydu. Vergi Yasası'nda değişiklik yapan tasarının görüşülmesine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlandı. Toplantıda sunuş konuşması yapan Maliye Bakanı Sümer Oral, "Tasarıyı hiçbir kesime ödün vermek için getirmedik. Ekonominin önünün açılmasından başta işçiler, esnaf ve sanatkarlar ile çiftçiler yararlanacaktır" dedi.

Komisyon toplantısında ilginç bir de gelişme yaşandı. DSP'li Ramiz Savaş, tasarıya karşı çıktı. Savaş, "Vergi Reformu'nu savunan kimse kalmamış görünüyor. Yasaya karşı yürütülen ve ülke yönetiminin üst kademelerinden de destek alan kayıtdışı ekonomi lobisi hükmen galip geldi. Mali milatı ertelemek kayıtdışı ekonomiye izin çıkarmak demektir. Ciddi devlet, dürüst yönetim sloganıyla halkın teveccühünü kazanarak iktidara gelen DSP'nin bu oyunun tarafı olamayacağına inancım tamdır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır