kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Emekliye indirimli baklava
Emekli maaşlarının durumu içler açısı olunca, Güllüoğlu baklavada indirim yaptı, Kebapçı Asım Karabacak "taksitle" satışa başladı

Türkİye emeklilik yaşı ve maaşını konuşurken, iki şehirden, emekliye moral verecek iki ayrı "jest" geldi. İstanbul'un ünlü baklavacısı Karaköy Güllüoğlu, "yeterli zam alamayan emeklilerin bütçelerine katkıda bulunmak için" emeklilere yüzde 10 indirim yaptı. Nevşehirli bir kebapçı da "emekliye taksitle kebap" satmaya başladı. Karaköy Güllüoğlu, 9 Ağustos tarihinden itibaren Karaköy'deki katlı otopark altında ve Mumhane Caddesi'nde bulunan satış mağazalarında, belgesini gösteren işçi ve memur emeklilerine tüm ürünler için yüzde 10 indirim yapacak.

İçimiz elvermedi
Karaköy Güllüoğlu Firması sahibi Nadir Güllü, indirimin gerekçesini şöyle anlattı. "Yılbaşından beri ürünlerimize zam yapmadık. Ancak gçen ay maliyet artışının zorlamasından dolayı yüzde 15 zam kararı aldık. Bu zamma rağmen şu anda lüks pastanelere göre fiyatlarımız çok ucuzdur. Yine de halkımızın çoğunluğu geçim sıkıntısı çekerken zam yapmayı içimize sindiremediğimiz için hiç olmazsa emeklilerimizin zamdan etkilenmemesini düşündük" dedi.

Nevşehir'de de bir kebap ustası, memur ve emeklilere taksitle kebap satışı başlattı. Nevşehir Turizm Müdürlüğü'nün yanına kurduğu karavanda kebap satan Asım Karabacak, memur ve emeklilere taksitle satış yapmaya başladıktan sonra işlerinin açıldığını belirtti. Karabacak, memur ve emeklilerin gelirinin düşük olması nedeniyle para ödemekte zorlandıklarını gördüğünü, taksitle satış uygulamasına bu nedenle başladığını söyledi. Kebapçı Karabacak, "200 bin lira olan saç kebabını 2 taksit ile 500 bin lira olan Adana ve şiş kebabını 3 taksitle satıyorum. Müşterilerim uygulamadan son derece memnunlar. Maaaşlarını alınca gelip taksitlerini yatırıyorlar" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır