kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Kenya'da safari


Toplam 11 arslan, dört leopar, üç çita, onlarca fil (ben diyeyim 80, siz deyin 180).. Bir o kadar zürafa, yüzlerce ceylan, dik dik (ceylan gibi ama ceylandan çok küçük bir hayvan), antilop vs.

Binlerce zebra, wildbis (bir tür sakallı geyik) sürüler hâlinde. Sayısını hatırlayamadığım kadar kuş. Akbaba, çakal, sırtlan; leş yiyiciler yani. Rayno (Rhino) dedikleri bir tür gergedan, timsah, su aygırı. Toplam 37 hayvanla karşılaştım geçtiğimiz hafta...

Kenya'daydım. Hani şu Apo'nun paketlenip gönderildiği ülkede. Laf aramızda Kenyalılar çok tedirginler Apo'nun ülkelerinde yakalanmış olmasından. Türk olduğumuzu öğrendiklerinde hemen soruyorlar; "Okalan'a ne oldu?" diye. Asılırsa PKK'lıların terör estirmesinden korkuyorla.

Kenya Orta Afrika'da bir ülke. Kara derili insanların ülkesi. Kahverengi değil, gerçekten kara derileri var. Korkunç gibi geliyorlar insana ilk bakışta ama son derece sevimliler, güler yüzlüler.

Her gördüklerine "Cambo" diyerek selam veriyorlar (Jambo yazılıyor). Bir hafta boyunca en çok duyduğum kelimeydi cambo. Bir de "Hakuna matata". Bu cümle de "her şey yolunda" anlamına geliyor. Bu ismi taşıyan bir de şarkıları var; milli marş gibi, küçük büyük herkesin dilinde, her yerde o çalıyor. Bize de ezberletti şöförümüz, rehberimiz, hafta boyunca bizimle olan Peter.

Peter lise mezunu, Liberty adlı turizm şirketinde çalışıyor. Görevi ülkesine gelen turistlere her anlamda rehberlik yapmak. Başta saydığım hayvanların hemen hepsini görmemizde Peter'in keskin gözleri, pratik zekası ve uyanıklığının payı çok büyüktü.

Safari'ye gittiğinizde ucu bucağı görünmeyen kilometrelerce kaplı ormanlarda sınırlı sayıdaki aslan, leopar, çita veya raynoyu görme şansınız oldukça düşük.

Biz şanslıydık, her game drive'a çıktığımızda aslan, leopar veya çita gördük.. Görmek ne kelime gözbebeklerini, bademciklerini bile görüntüledik, bu son derece vahşi, o kadar da güzel hayvanlarla. Resimler ve ayrıntılar yarına...


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.