kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Akıllı Mouse Ekim'de piyasada
Microsoft, New York'taki 'Macworld Expo'fuarında, mouse ball yerine, optik izleme teknolojisi kullanılan yeni IntelliMouse Explorer'ın Ekimde piyaasada olacağını açıkladı. Gümüş renkli süt kısmı ve altındaki kırmızı ışığıyla yeni IntellliMouse Explorer, geleneksel bir kopuşu ifade ediyor. IntelliEye optik izleme teknolojisinde 'fare topu', optik bir sensör ve djital sensör prossesörü kullanarak daha düzgün hareketlere imkân tanıyor.

*Acer'dan Dell'e 1 milyar dolarlık PC
Dünyanın en büyük PC üreticlerinden Acer, Dell şirketi ile 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre Acer, Dell için masaüstü ve notebook bilgisayarlar üretecek. Acer, Dell'e 929 milyon dolara, yaklaşık 1.3 milyon adet giriş seviyesi bilgisayar sunacak. Bu bilgisayarların 2000 yılının ilk çeyreğinde piyasaya başlanması bekleniyor.

* Compaq dokuz ödül kazandı
Compaq Computer, AIM Technology Yaz'99 Hot Iron ödül töreninde dokuz ödül kazandı. Tru64 UNIX ve Linux ortamlarına yönelik UNIX performansı ve fiyat performansı kategorilerinde ödül alan Compaq ürünleri, Professional Workstation XP1000, AlphaServer DS20, AlphaBServer ES40 ve AlphaServer 4100 5/600'den oluşuyor. Compaq, aynı zamanda Linux tabanlı sistemler kuran ve AIM Hotd Iron Linux ödülüne hak kazanan ilk firma oldu.

* Toprak Sigorta artık Internet'te
Toprak Sigorta, sektör ve şirket ile ilgili tüm bilgi ve gelişmeleri Internet kullanıcılarına aktarmak üzere, İngilizce ve Türkçe olaak hazırladığı web sitesini kullanıma açtı. Kullanıma açılan sitede, Toprak Sigorta'nın sermaye yapısı, ürünleri, adres, prim hesaplama ve kasko yardım gibi konular bulunuyor. Bu siteye girenler, isterlerse poliçe temin etme imkânına da sahip oluyorlar.

* Balnak ve Sparber işbirliği yapıyor
Uluslararası taşımacılık sektörünün lider firmalarından Balnak, İspanya'nın önde gelen nakliye firmalarından Sparber Transport S.A ile bir anlaşma imzaladı. Balnak Genel Müdürü Selma Akdoğan, 'İspanya ile yoğunlaşan ticari ilişkilerimiz nedeniyle yeni bir acente ile anlaştık. Bu işbirliğinin İspanya ile çalışan Türk firmalarına büyük faydalar sağlayacağını düşünüyorum.' dedi.

* Çuhadaroğlu 2000 misyonunu belirledi
Çuhadaroğlu Grubu üst düzey yöneticileri, 'Misyon 2000 Toplantısı' ile yaşadığı değişim süreci ve yeniden yapılanma çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. Topllantıda, dünyada şirketleri başarıya götüren profesyonel yönetim anlayışlarının Çuhadaroğlu Grubu'ndaki bütün yönetim kadrolarıyla paylaşılması ve yönetim mekanizmalarının yeniden yapılanması konuları ele alındı.

* Koleksiyon mobilya Tekirdağ'da açıldı
Kolleksiyon'un yeni ev mobilyaları markası K Studio'nun ikinci satış mağazası Tekirdağ'da açıldı. İlk mağazası İstanbul Büyükdere'deki Koleksiyon Kampüs'de açılan K Studio ürünleri, Kolksiyon Tasarım Sanayi'nin fabrikasında üretiliyor. K Studio, ilk etapta yatak odası takımları, dolap sistemleri, oturma ve yemek gruplarından oluşan ürün yelpazesini zaman içinde genişletmeyi düşünüyor.

* OPET'ten spora büyük destek
Yüzmeden futbola, maratondan araba yarışlarına kadar sporun her alanına katkıda bulunmayı bir gelenek hale getiren OPET, 23-25 Temmuz tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirilen 28. Türkiye Rallisi'nde co-sponsor olarak yer aldı. OPET, 14-15 Ağustos tarihleri arasında dvzenlenecek olan OPET Marmara Rallisi ve Eylül ayında gerçekleştirilecik olan OPET Drag yarışlarında da yine ana sponsor olarak katkıda bulunacak.

* SEK öğrencileri bilgilendirdi
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından düzenlenen ücretsiz yaz kampları SEK'in desteğiyle gerçekleşti. SEK, kamp süresince her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği özel etkinliklerle öğrencileri bilgilendirdi. SEK'in üretim tesislerinde gerçekleştirilen bu gezilerde öğrenciler, süt ve sütlü ürünlerinin üretimi ve bilinçli tüketimi konularında bilgilendirildi.

* 2000'li yılların barmeni: FlexiBar
Elektronik içecek kontrol isitemlerinde dünyanını öncü ukurluşu Hartek tarafından üretilen ve 21. yüzyılın barmeni olarak tanımlanan FlexiBar, Omni güvencesiyle Türkiye'de pazara sunuldu. FlexiBar, ayın içeceği defalarca aynı ölçüde sunabiliyor ve gün sonunda satış raporu verebiliyor. 4 farklı ölçeği bulunan FlexiBar'da 100'ü long drink olmak üzere 127 değişik içki programlanabiliyor.

* Lufthansa'dan gençlere özel
Lufthansa Alman Havayolları, 1 Temmuz-30 Kasım tarihleri arasında geçerli olmak üzere, 12-25 yaşları arasındaki gençler (öğrenci ise 12-31) için indirim kampanyası başlattı. Lufthansa'nın YES (Young Europe Special) adı altında başlayan kampanyası sayesinde gençler Türkiye'den Avrupa'daki diledikleri noktaya her uçuş için 75 dolar ödeyerek ulaşabilecekler. YES kampanyası İstanbul, Ankara ve İzmir'den Avrupa'ya yapılacak economy class uçuşları için geçerlidir.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.