kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
365 gün açık fuar
Türkiye'nin ilk internet fuarı Eylül sonu kapılarını açıyor. Artık tüm internet kullanıcıları 365 gün, 24 saat sizin müşteriniz olabilir

ÖZLEM AKSOY

İnternet kapılarını herkes için sınırsızca aralıyor. Şimdi de fuarcılık dünyası internetin avantajlarını kullanmak üzere harekete geçti. Sektörün iki önemli ismi Tüyap ve İnterpro Türkiye'nin ilk internet fuarını kuruyor. 365 gün, 24 saat açık kalacak olan Türk Endüstri Fuarı (TİF) artık tüm internet kullanıcılarının potansiyel müşterileriniz olmasını sağlayacak. Eylül sonunda devreye girmesi planlanan sanal fuar Türkçe ve İngilizce olarak hizmet verecek. Özellikle Küçük ve Orta Boy İşletmelerin dünya pazarlarına açılmaları için bir fırsat yaratacak olan TİF tüm sektörlere açık olacak. Örneğin TİF'te otomotiv, ayakkabı, bilişim gibi farklı sektörlerde fuarlar yer alacak. Türkiye'de ve dünyada ilk kez gerçekleşecek olan bu fuar için Tüyap ve İnterpro Tifaş adında bir şirket kurdu.

Tif nasıl bir fuar?

Tifaş Genel Müdürü Ülgün Alpagut'un verdiği bilgilere göre TİF Türkiye'nin tüm endüstri sektörlerini ve firmalarını bünyesinde barındırabilecek çok geniş bir ada olarak tanımlanabilinir. Bu ada üzerinde çeşitli sektörlere ayrılmış fuar binaları bulunuyor. Bu binaların içinde ise her katılımcıya ayrılmış farklı kapasitede standlar var. Standlar ize sunum panosu, bilgi sayfası, kartvizit, broşürlük, toplantı masası gibi elemanlardan oluşuyor. İstenirse seçmeli olarak ek sayfa, görüntü ve ses içeren multimedya özellikler elde edilebiliyor. Fuar alanına gelince, binaların yanı sıra bilgilere ulaşmak için basın merkezi, danışma, banka ve sitatistik merkezi bulunuyor.

Sanal fuarın faydaları
İnternette Türk Endüstri Fuarı TİF, tüm dünyanın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı ortamlar için oldukça akıllıca bir çözüm. Krizi aşmak için iç ve dış pazarlarda tanınmanın önemine inanlar için TİF'in akıllıca bir yol olduğunu düşünen Tifaş Genel Müdürü Ülgün Alpagut, sanal fuarın avantajlarını şöyle sıralıyor:

"Ürünlerinizi 365 gün tanıtma imkânı buluyorsunuz. Ziyaretçilerle katılımcılar arasında sürekli iletişim sözkonusu. İnternet fuarını ziyaret edenler ile ilgili istatistikler tutuluyor. Sektörel pazar araştırması yapma, rakip firmaların ürün ve hizmetlerini izleme olanağına sahipsiniz."

Fuara nasıl katılacaksınız?

Fuara katılmak için yetkililerle temasa geçtikten sonra size sunulan stand modellerinden birini beğeniyorsunuz. Stand içindeki pano ve diğer web sayfalarına yerleştirilmesini istediğiniz resim ve metinleri belirledikten sonra gerekli sözleşmeyi imzalıyorsunuz. Henüz fuara katılım ücreti ise belli değil.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.