kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sanatçılara emeklilik
Ankara- Sosyal Sigortalar Kurumu'nda (SSK) 1995 yılında, borçlanma yoluyla emeklilik isteminde bulunan, ancak bu talepleri reddedilen sanatçılara, yeni bir umut ışığı doğdu.

Borçlanma talepleri SKK'ca daha önce reddedilen ve aralarında, Zerrin Özer, Kayahan, Belkıs Akkale, Doğan Canku, Vedat Sakman, Erdal Çelik, Suavi, Sümer Ezgü, Müslüm Gürses, Halit Refiğ, Menderes Samancılar, Halil Ergün, Ayşen Gruda, Cem Karaca, İlyas Salman, Zuhal Olcay, Leman Sam, Gönül Yazar, Emel Sayın, Bülent Ortaçgil ve Haluk Bilginer'in de bulunduğu sanatçılara yeni bir imkan getirildi.

Olanaklar daraltıldı
SSK'ya borçlanma hakkı getiren yasaya dayanarak SKK'ya başvuran ancak talepleri reddedilen sanatçılar, taleplerinin yeniden değerlendirilmesini isteyebilecekler.

Bu durumdakilerin borçlanma belgeleri yeniden incelenecek. Talepleri uygun görülenlerin, hizmet borçlanma işlemleri yapılacak.

Müzik-Sen Genel Başkanı Mehmet Çırıka, 8 Aralık 1995'te çıkarılan bir yasa ile sanatçılar için SKK'ya borçlanma hakkı getirildiğini, ancak SKK'nın 5 Temmuz 1995'de çıkardığı tebliğ ile borçlanma olanaklarının daraltıldığını ve bu hakkın kullanılamaz hale getirildiğini hatırlattı.

Tebliğ iptal edildi
Müzik-Sen Genel Başkanı Çırıka, daha sonra, Danıştay 10. Dairesi'nin bu tebliği iptal ettiğini belirtti ve "SKK konuya ilişkin 23 Temmuz 1999'da bir genelge yayınladı, bu genelge hükümleri doğrultusunda, 1995 yılında borçlanma talebinde bulunan, ancak borçlanma talepleri, tebliğ ve genelgenin yürürlükten kaldırılan maddelerine dayanılarak reddedilmiş olan sanatçıların, SKK'ya tekrar başvurmaları gerekmektedir" dedi.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.