kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis 'Avşar Kızı'nı konuştu
ANAP'lı Akarcalı'nın, Hülya Avşar'ın sabahın erken saatinde Emniyet'e götürülmesine ilişkin soru önergesi Meclis'te tartışıldı

Ankara- ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı, Hülya Avşar'ın sabahın erken saatlerinde polis tarafından evinden alınıp, Emniyet'e götürülmesini yazılı bir soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

"Çocuk sahibi sanatçı"
ANAP'lı Bülent Akarcalı'nın soru önergesinde dile getirdiği, "Ortada belirgin hiçbir şahsi suç yokken, yeri yurdu belli, evli, çoluk-çocuk sahibi sanatçı Hülya Avşar'ın, sabahın erken saatinde evinden alınıp, adliyeye sevk edilerek fişlenmesi sizce normal bir uygulama mıdır, uygulama mevzuata uygunsa Adalet Bakanlığı'nın bu mevzuatı değiştirmek için hangi çalışmaları vardır? Uygulama mevzuat dışıysa sorumlular hakkında soruşturma başlatacak mısınız" sorusunu, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk yanıtladı.

Yanıtında yapılan işlemi savunmayan, sadece teknik bilgiler vermekte yetinen Türk, özetle şöyle dedi :

Sami Türk'ten yanıt
"Hülya Avşar, annesi hakkında dolandırıcılık suçundan dolayı bir kişinin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunması üzerine, dilekçenin acele-mevcuden şerhi verilerek gerekli soruşturmanın icrası istendiği için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Dolandırıcılık Bürosu'nca sabah 08.45'de evinden alınıp Mali Şube'ye getirilmiş, burada saat 10.30'a kadar ifadesi alınmış, ifade alınma sırasında avukatı hazır bulunmuştur.

Hülya Avşar, aynı gün öğleden sonra mevcutlu olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiş, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Adı geçen kişi hakkında 1999/410 karar sayısıyla takipsizlik kararı verilmiştir."

Nuri KAYIŞ


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.