kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çetelere soluk almak yok
İSTANBUL Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi Müdürlüğü'nün 31 Temmuz 1999'da başlattığı operasyonlar sonucu üç suç şebekesinin adamları, çok sayıda silahla yakalandı.

Kamuoyunda teşekkül lideri olarak bilinen ve geçirdiği kalp krizi nedeniyle halen özel bir hastanede tedavi gören Dündar Ali Kılıç'ın 4 adamı, hastane önünde ele geçirildi.

Üst aramalarında 3 adet tabanca, 3 şarjör ve 11 fişek ele geçirilen bu kişiler, 1 Ağustos günü Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Bu kişilerden ikisi adli işlemlerden sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ali Bakır çetesi
1992 yılında kurduğu teşekkülle İstanbul'un Anadolu yakasında faaliyet gösterdiği bildirilen Ali Bakır ve grubuna yönelik de 27 Temmuz'da geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucu, "Cürüm işlemek amacıyla silahlı teşekkül oluşturmak", "Teşekkül marifetiyle çek-senet tahsilatı yapmak" başta olmak üzere birçok eylemden suçlanan Ali Bakır ile yeğeni Yaşar Çakır'ın da aralarında bulunduğu 11 adamı yakalandı. Bu kişilerin üst araması ile ev ve işyerlerinde birçok silah ele geçirildi.

Yapılan sorgulamalar sonucu, elebaşı Ali Bakır'ın, özürlü kızına sarkıntılık ettiği ileri sürülen Ali Ercan Akkurt ve ailesinin toplu olarak infaz edilmesi için adamlarını azmettirdiği, bunun üzerine 1 Mayıs 1998 günü Maltepe'de gerçekleştirilen saldırıda, Ali Ercan Akkurt ile annesi Güler ve babası Hulusi Akkurt'un yaralandığı anlaşıldı. Bu grubun ayrıca 10 ayrı eyleme karıştığı da öğrenildi.

Adnan Çiçek'in adamı
Bu arada, halen cezaevinde tutuklu bulunan organize suç örgütü elebaşılarından Adnan Çiçek'e bağlı olan Musa Dülger de, 1 Ağustos 1999 günü düzenlenen operasyon sonucu, 1 adet ruhsatsız tabanca, bu silaha ait 1 şarjör ve 3 adet fişekle yakalandı. Dülger'in, Üsküdar Paşakapısı Cezaevi Müdürü'ne silahlı saldırı düzenleyerek, tabanca ile yaralama olayının firari sanığı olduğu bildirildi. Musa Dülger, polisteki işlemlerin tamamlanmasından sonra Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Serdar CANIPEK


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.