kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tek tanık kaldı
Önce üç tanık da "Serdar aracı bilerek bisikletlilerin üzerine sürdü" diyordu. İkisi vazgeçti. Ama üçüncü tanık hâlâ ısrarlı

Zahide YALÇIN

Gaziantep'te, 5 Mayıs günü bisikletle gezen Ali Ateş (13) ile kardeşi Muhammed Ateş, Serdar Kısacık'ın kullandığı otomobilin altında kaldı. Ali öldü, Muhammed yaralandı. Otomobilde Serdar Kısacık'ın yanında bulunan üç bayan, Serdar'ın kendilerine hitaben "Sizlere bir macera yaşatacağım. Bu çocuklara çarpacağım" dediğini söyledi. Bunun üzerine Serdar Kısacık'ın eyleminin "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" değil, "kasten adam öldürmeye tam teşebbüs ve kasten adam öldürme" kapsamına girdiği anlaşıldı. Kısacık hakkında 24 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İfade değiştirdiler
Ancak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, olay sırasında Kısacık'ın kullandığı otomobilde bulunan tanıklardan Zerrin Güngör ve Güldeniz Çalışkan, polis ve savcılıkta verdikleri ifadeleri kabul etmediler. Güngör ve Çalışkan, Mahkeme Başkanı Mehmet Ustaoğlu'nun, "Niçin ifadelerinizi değiştirdiniz?" sorusuna, "Olayın doğru olarak bilinmesi için yazılı olarak başvurduk. Bu olay tamamen bir trafik kazasıdır" yanıtını verdiler.Geçen duruşmada dinlenemeyen tanık Semra Savcılı ise Kısacık'ın otosuyla gezmeye çıktıklarını belirterek, "Araç çok hızlıydı. Batalhöyük semtinde bisiklet kullanan çocuklar vardı. Serdar Kısacık çocukları kastederek, 'Ben şimdi bunlara vururum, 10 milyar verir kurtulurum' dedi. Çocuklara çok yaklaşmıştık. Serdar Kısacık klakson çaldı. Bisikletli çocuklar iki gruba ayrıldı ve kaza oldu. Zaten çok hızlıydık" diye konuştu.

Sanık avukatı Süleyman Bakır, iddianamede her ne kadar kasten adam öldürme suçu işlendiği savunulsa da olayın "farklı bir trafik kazası" olduğunu öne sürdü. Mağdur vekili Nedim Dilek ise tanıkların polis ve Cumhuriyet Savcılığı sorgusunda verdikleri ifadelerin, olayın trafik kazası olmadığını ortaya koyduğunu savundu. Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Üsgüloğlu, sanık Kısacık'ın tutukluluk halinin devam etmesi talebinde bulundu. Duruşma, Serdar Kısacık'ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek başka bir güne bırakıldı. Bu arada, duruşma sırasında adliye koridorunda mağdur ve maktul yakınları, tanık Semra Savcılı'nın görüntüsünü almak isteyen gazetecilere saldırdı.

Gazetecilere saldırı
Gazetecilere, "gidin, ifadesini değiştiren 2 kişinin görüntüsünü alın" diye karşı çıkan mağdur ve maktul yakınları, görüntü almakta ısrar eden İHA kameramanı Murat Gündüz, yerel GRT kameramanı Filiz Gündüz, atv kameramanı Aydın Sert ve yerel Kanal 27 kameramanı İbrahim Karadeniz'i tartaklayarak, kameralarını kırdılar. Bayılan GRT kameremanı Filiz Gündüz, Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Gazetecilerin şikayetçi olması üzerine Halil Ateş (34), Namık Kemal Ateş (54), Mustafa Savcı (40), Ali Murat Ateş (27), Menderes Savcılı (29), Halit Ateş (33), Coşkun Ateş (15), Kazım Ateş (13), Şükriye Şahin (56) gözaltına alındı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ustaoğlu, gazeteciler ve diğer izleyicilerin, dışarıya çıkmalarına izin vermedi. Olay sonrasında Çevik Kuvvet'ten gelen polisler koridorları boşalttı.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.