kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Başbakan özel sektörle görüştü
Başbakan Bülent Ecevit, bir süre önce Almanya Başbakanı Gerhard Shcröder ile Bonn'da biraraya gelen TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu üyesi işadamı Şarık Tara'yı kabul ederek bir süre görüştü. Yücaoğlu, "Tahkim konusunda destekistedik" derken, İKV Başkanı Eriş, edindikleri izlenimleri aktardıklarını söyledi. Öte yandan, aralarında işadamı Rahmi Koç'un da bulunduğu 3. Sektör Vakfı Yöneticileri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ı ziyaret etti.

Tüpgaz'a yüzde 13.8 zam geldi
Tüpgaz fiyatlarına, bugünden geçerli olmak üzere yüzde 13.8 ile yüzde 15.6 arasında zam geldi. Türkiye Likid Petrol Gazcıları Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, LPG'nin rafineri çıkış fiyatlarında yapılan ayarlamaya paralel, tüpgaz satış fiyatları yeniden belirlendi. Bu çerçevede daha önce 2 milyon 950 bin lira olan 12 kilogramlık ev tüpünün Ankara ve İzmir'deki satış fiyatı 3 milyon 410 bin liraya yükseldi. Ev tüpünün İstanbul'daki yeni satış fiyatı ise 3 milyon 425 bin lira olarak tespit edildi.

İhale Yasası yenileniyor
BayındırIık ve İskan Bakanı Koray Aydın, "Yeni bir ihale yasası çıkarmayı düşünüyoruz. Yeni yasanın ana gövdesini ise anahtar teslimi ihale oluşturuyor" dedi. Koray Aydın, ihalelerde yolsuzluk iddialarının önüne geçmek için alınacak en köklü tedbirin, ihale yasasını değiştirmek olduğunu vurguladı. İhalelerin mihenk taşlarından birini oluşturan "yeterliliğin" kaldırılması da, düşünülen bir başka değişikliği oluşturuyor.

Demiryolları 600 milyon $ zarar etti
Devlet Bakanı Yüksel Yalova, özelleştirmenin sadece ekonomistlere bırakılamayacak kadar ciddi bir iş olduğunu söyledi. Trabzon Sanayi Odası'nda konuşan Yalova, karayollarının bu yıl hasar görenlerin düzeltilmesi için 248 trilyon liraya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bu, karayollarının namusunu temizlemek için muhtaç olduğu rakam. Bunun içinde güvenlik yolları da var. Ama bu ülkede demiryollarının geçen yılki zararı 600 milyon dolar. Bu nasıl devlet yönetimi?" dedi.

GYİAD'da siyaset tartışıldı
Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD)'ın düzenlediği, "Siyasette Yeniden Yapılanma" konulu panele son seçimlerde milletvekili seçilen ANAP Milletvekili Nesrin Nas, DSP Milletvekili Tayyibe Gülek ve MHP Milletvekili Süleyman Sazak katıldı. Milletvekilleri, Türk siyasetini demokratik ve temiz bir platforma taşımak için, parti ayrımı yapmaksızın bu amaca yönelik tüm siyasi kurum ve kişilerle çalışmaya hazır olduklarını belirttiler.

Türk Hava Yolları Barselona'da
Türk Hava Yolları, 16 Ağustos 1999 Pazartesi gününden itibaren Barselona seferlerine başlıyor. Non stop Barselona uçuşlarının tarifesi her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri İstanbul'dan 10.25 kalkış, 13.10 Barselona'ya varış şeklinde olacak.

Mudurnu Tavuk bayileri toplandı
Mudurnu Tavukçuluk sekizinci Bayiler toplantısını geçtiğimiz hafta Mudurnu Sünnet Gölü Tesisleri'nde yaptı. Şirketin yöneticileri ile bölge bayilerinin katıldığı toplantıda, Mudurnu'nun 2000 yılında Türk pazarıyla dünya pazarına aynı anda sunacağı ürünler hakkında bilgiler verildi.

Parker'dan özel kalem
Ünlü kalem üreticisi Parker, geniş ürün yelpazesindeki Vector ile farklı bir ürün sunmayı hedefledi. Vector'ın tüm dış yüzeyine 360 derece yapılabilen baskılar ile her çeşit logo ve deseni uygulamak mümkün.

Bir milyonuncu Mach3 piyasada
Gillette firmasının ürettiği üç bıçaklı MACH3'ün bir milyonuncusu piyasada. MACH3, 10 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının sonunda gelişti ve kusursuz bir tıraş için gerekli olan niteliklerin biraraya gelebilmesi için 750 milyon dolar harcandı.

2000 sorununu çözmeyene ceza
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2000 yılı sorununa ilişkin olarak öngörülen standartlara uygun açıklama yapmayan şirketler hakkında, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 49'uncu maddesi hükümleri uyarınca suç duyurusunda bulunacak. SPK Başkanı Muhsin Mengütürk imzasıyla İMKB'ye gönderilen uyarı yazısında, bazı şirketlerin 31 Aralık 1998 tarihli mali tablolarda gerekli açıklamalar yapmadığının görüldüğü belirtildi.Uyarı yazısında, 2000 yılı sorunu hakkında açıklamada bulunmayan 43 şirketin listesine de yer verildi.

Yenin yükselişi korkutuyor
Japon ekonomisinin durgunluktan çıkmaya başladığı işaretlerinin görülmesi üzerine, Japon Yeni'nin ABD Doları karşısında son haftalarda hızla değer kazanması, Washington'u olduğu kadar Tokyo'yu da kaygılandırdı. Japonya Maliye Bakanı Kiiçi Miyazava, yenin fazla değer kazandığını, bu nedenle döviz kurlarının ani biçimde değişmesini önlemek için alınabilecek önlemler üzerinde ABD'li yetkililerle temasta olduklarını belirtti. Bu haber ve Miyazava'nın sözlerinin etkisi, para piyasalarında hemen hissedildi ve açıklamanın ardından Tokyo borsasında dolar, 1.44 yen artarak 115.48 yene yükseldi.

TKB'de Hazine payı arttı
KalkInma Bankası'nda Hazine'nin payı yüzde 59'a yükseldi. Bankadan yapılan açıklamada Özelleştirme Yasası'na dayanılarak bankanın toplam sermayesinin yüzde 10'una tekabül eden ve Özelleştirme İdaresi adına tahsis edilmiş bulunan C Grubu payların Hazine'ye devredildiği belirtildi. Böylelikle Hazine'nin TKB'deki payı yüzde 59'a çıktı.

Finansbank kredi kartından finans puan
Finansbank kredi kartı sahipleri, yaptıkları kredi kartı işlemleri sonucu aldıkları Finans Puan'lar sayesinde uçak biletinden bilgisayara, cep telefonundan mutfak eşyasına kadar çeşitli armağanlar kazanmaya başladı.
Kart sahipleri, yurtiçi, yurtdışı kart harcamaları, nakit avans kullanımı, Finansbank ATM'lerinden otomatik ödeme talimatı ve hatta kredi kartı faizi gibi kart işlemlerinden de puan kazanacak.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.