kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Batan bankalar alacak peşinde
Beş yıl önce 94 krizi nedeniyle batan ve ardından iflaslarına karar verilen iki banka, mahkemelere yaptıkları başvurularda alacaklarının peşine düştüler.

Marmarabank İflas İdaresi, Türkiye'nin ilaç ve tekstil sektörünün en önemli iki kurumunu muvazalı işlem yapma ve masa aktiflerini azaltıcı faaliyette bulunmakla suçlarken, İmpexbank ise Net Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketlere 1993 yılında kullandırdığı kredilerin peşine düştü.

Müflis Marmarabank İflas İdaresi, iki ayrı dosya ile mahkemeye yaptığı başvuruda antibiyotik ilaç üretiminde söz sahibi olan Turgut Holding'e bağlı ilaç şirketleri ile yine Türkiye'nin önemli kurumlarından olan Sönmez Holding'e bağlı İbrahim Sönmez Tekstil şirketinin muvazalı işlemler yaparak haksız menfaat sağladığını ileri sürdü. İflas İdaresi, Turgut Holding'den 163 milyar, İbrahim Sönmez Tekstil'den de 228 milyar lirayı yüzde 112.5 temerrüt faizi ile birlikte istiyor.

TYT Bank İflas İdaresi de yine aynı gerekçelerle yani gerçekte alacaklı olmadığı halde muvazalı işlemler yapmak suretiyle menfaat sağlamak ve masanın aktiflarini azaltmakla suçladığı Lapis Holding ve bünyesindeki şirketlere 94 milyon dolarlık dava açmıştı.

İki ayrı dosya ile mahkemeye başvuran müflis İmpexbank İflas İdaresi ise, Net Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketlere 93 yılında kredi kullandırdığını, bugüne kadar geri alamadığını belirtti. İflas İdaresi, Net Holding bünyesindeki şirketlere kullandırılan krediler nedeni ile Net Holding, Besim Tibuk ve gurup şirketlerinden 1 trilyon 256 milyar lirayı yüzde 112.5 temerrüt faizi ile birlikte istiyor.

YÜKSEL KOÇ (SHA)


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.