kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Sun Microsystems başarısını kutladı
Sun Microsystems, başarılı bir yılın ardından Türkiye UNIX sunucuları pazarında yüzde 36, iş istasyonları pazarında yüzde 55'lik pazar payları ile bir numaralı firma haline gelmesini yetkili iş ortaklarıyla birlikte kutladı. Sun Microsystems, yetkili iş ortakları Gantek ve KoçSistem'e birer plaket, bu firmaların başarılı elmanlarına ise birer sertifika verdi.

* Compaq Aero Türkiye'de
Compaq'ın yeni ürünü olan Aero avuçiçi bilgisayarlar artık Türkiye'de de satılıyor. Compaq distribütörleri Arena, Linksoft, Mikroset ve Promakro'nun yanı sıra K.V.K. bayileri aracılığıyla da satılan Compaq Aero avuçiçi bilgisayarların en büyük özelliği, rahatça taşınabilmesi ve ofis dışındayken bile her türlü bilgiye erişim sağlaması.

* ABD Hava Kuvvetlerine yeni simülatörler
SGI, ABD Hava Kuvvetleri'nin yeni F-16 eğitimlerinde kullanılacak ekipmanlar için açılan ihaleyi kazandı. Bu ihale ile birlikte, Hava Kuvvetleri'nin taktik eğitimi ve güvenliği, SGI'ın simülatörleriyle sağlanacak. Bu yeni simülatörlerin, motor yanması gibi provası güvenlik açısından pratik olmayan durumlara yönelik uçuş yöntemlerinin provasında ve güvenliğinde önemil bir rol oynaması umuluyor.

* Compaq EMEA'nın yeni kadrosu iş başında
Compaq Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinin yeni yönetim kadrosu belli oldu. Yeni kadro, Compaq'ın daha evvel duyurduğu üç global iş grubu temel alınarak oluşturuldu. Grup başkanları, hem Compaq EMEA Başkanı Werner Koepf'e hem de kendi birimlerinin global liderlerine doğrudan rapor verecekler. Compaq EMEA Başkanı Koepf, yeniden yapılanma sayesinde kurumsal çözümler, tüketici ve ticari bilgisayarlar alanlarında daha odaklı çalışma olanağına kavuştuklarını belirtti.

* Porcan yeni vizyonu tanıttı
Porcan Holding, Ambar Yönetimi ve Otomatik Veri Toplama çözümlerini tanıtmak amacıyla Oracle firması ile birlikte Çırağan Kempinski 'de seminer düzenledi. Yarım gün süren toplantıda, firmaların günümüz pazarında rekabet üstünlüğü sağlamalarına yardımcı olacak teknolojiler tanıtıldı. Porcan'ın yeni vizyonunun tanıtıldığı seminerde, otomotiv, gıda ve sağlık gibi birçok sektörden firmalar ağırlandı.

* Fiber Kablo sınır tanımıyor
Lucent Technologies, Oki Elektrik ve Bellsouth, ABD'nin Atlanta eyaletindela yaşayanlar için yeni bir iletişim hizmeti sunuyor. Banliyödeki veleri yüksek kapasiteli optik fiber kablolarla merkeze bağlayan sistem, ses, veri ve video iletimini hızlandırıyor. Bu sistem sayesinde Atlanta'lılar, 120 kanallı sayısal video eğlecesi, 31 kanallı CD kalitesinde sayısal ses servisi gibi hizmetlerden yararlanacaklar.

* İTÜ Executive MBA ilk mezunlarını verdi
İTÜ, düzenlediği törenle Executive MBA programının ilk mezunlarına diplomalarını verdi. Halen çeşitli kuruluşlarda orta ve üst yönetim kademelerinde çalışan 32 kişi, İTÜ Executive MBA programından yüksek lisans diploması alarak iş hayatında yeni bir geleceğe adım atmış oldular. Bu arada 1999-2000 öğretim yılına iki sınıfla başlamaya hazırlanan İTÜ Executive MBA programının ön kayıt dönemi, 9-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

* Kişisel Gelişim Seminerleri Başlıyor
Yönetim Danışmanları Derneği üyesi olan iki kuruluş Ekser Danışmanlık ve Kaynak Geliştirme Danışmanlık, iş dünyasına yönelik eğitim seminerleri düzenliyor. Bu seminerler kapsamında, Ekser Danışmanlık, 'Sunum Becerileri' konulu 3 günlük bir seminer düzenleyecek. Kaynak Sistem Geliştirme Danışmanlık ise iki günlük 'Etkili İletişim' semineri verecek. Bu seminerlerde katılımcılara iletişim becerisi ile ilgili teknikler öğretilmesi amaçlanıyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.