kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kalite yarışında son viraj
TÜSİAD ile KalDer tarafından düzenlenen ve 1993 yılından bu yana verilmekte olan Kalite Ödülleri'nin yedincisine başvuran kurluşlar arasından altısı, değerlendirme sürecinin ilk aşamasını başarıyla tamamlayarak saha ziyaretlerine kaldı.

Saha ziyaretleri için belirlenen altı kuruluş, Büyük ölçekli kuruluşlar kategorisinde , Beko Elektronik A.Ş., DHL Worldwide Express Taşımacılık, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Artema Armatür Grubu, Türk Elektrik Endüstrisi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler kategorisinde ise Kaynak Tekniği San. ve Koçtaş Ticaret'ten oluşuyor.

Ödül neye göre veriliyor?
TÜSİAD-KalDer Kalite Ödülleri, başvurudan itibaren uzun ve titiz bir değerlendirme süreci sonucunda sahiplerini buluyor. Kuruluşlardan gelen başvurular, Kalite Ödülü Yürütme Kurulu (KÖYK) tarafından özel olarak eğitilmiş, değerlendirme uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından önce bireysel olarak değerlendiriliyor. Bu süreçte Değerlendirme Kriterleri ve uygun puan tabloları esas alınıyor. Bu ekip daha sonra, Baş Değerlendirici'nin liderliğinde biraraya gelerek bir 'Uzlaşım Toplantısı' gerçekleştiriyor.

Bu toplantının sonucunda 'Uzlaşım Raporu' hazırlanıyor ve buna dayanılarak KÖYK, hangi kuruluşlara saha ziyaretine giidleceğini belirtiyor. Saha ziyaretleri Eylül'de, uzmanlardan oluşan bir ekiple gerçekleştiriliyor. Bu ziyaretler sonrasında hazırlanan raporlar, KÖYK tarafından incelenerek, Başarı Ödülü ya da Büyük Ödül için aday başvurular jüriye çıkartılıyor. Son etapta ise jüri dosyaları inceleyerek gerekirse Baş Denetçi'lerle de görüşerek ödül alacak kuruluşları belirliyor. Bu sene ki Kalite Ödülleri ise 3-4 Kasım tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.