kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Levent'te keyif tamam, şimdi sıra Paris'te
Bundan altı yıl önce, Paris cafelerinin keyfini Cafe Keyif ile Nişantaşı'na taşıyan iki kardeş, Ayla Sevand ve Ayşe Kapancı, bu kez Levent'te açtıkları (gerçekten keyifli) Villa Keyif ile çıkıyorlar karşımıza.

Cafe Keyif ile işletmecilik anlayışında çığır açan Sevand ve Kapancı, Nişantaşı'ndaki Keyif'te sistemde hataya yer kalmayınca müşterilerinin ve dostlarının isteğine uyarak keyfi Levent'e de taşımışlar.

İstanbul'un iş merkezlerinin tam ortasında, yeşilliğiyle adeta çölde bir vaha yaratan iki kardeş, böylece işletme sayılarını 5'e çıkarmış. İşletme konusunda farklı bir tarz yaratan Sevand ve Kapancı, 5 restoranlarını, bir merkez ofisten yönetiyor. Böylelikle restoranlarda bulundukları sürece sadece müşterilerinin memnuniyeti ile ilgilenebiliyorlar. Dışarda 150, içerde 130 kişiyi ağırlayabiliyorlar. En ufak ayrıntılar için bile ellerinden gelen özeni göstermişler.

"Yatırımlar bitti mi?" sorumuz karşısında proje hedeflerini anlatan Sevand ve Kapancı, yakın zamanda İzmir Kordon Boyu'nda yeni bir Lina's ve Cafe Keyif açacaklarını belirttiler. Ama gönüllerinde yatan aslanı Ayla Hanım kardeşinin "şaşıran" bakışları arasında açıkladı: 2000'in sonbaharında Paris'te bir Cafe Keyif açmak...

Villa Keyif'te keyfiniz keyif
Villa Keyif'in mönüsünü ağırlıklı olarak Akdeniz mutfağı oluşturuyor. Başlangıç olarak Izgara Patlıcan Rulosu ve Risotto Madalyon iyi bir seçim. Salata olarak ise Kuskus Salatası çok farklı. Ana yemek olarak karşımıza çok farklı çeşitler çıkıyor. Mönü o kadar zengin ki bu yemeklerin arasından seçim yapmak gerçekten çok zor.

Villa Keyif'te bulunan Tapas Bar saat 18.00'den 02.00'ye kadar müşterilerinin hizmetinde. Dilediğiniz her türlü içkiyi birbirinden lezzetli tam 15 çeşit İspanyol mezesi ile birlikte yudumlayabilirsiniz.

Öğle yemekleri için taş fırında yapılan pizza çeşitlerini; özellikle Pİzza Capricciosa ve Pizza Calzone'yi tavsiye edebiliriz. Pizzaların yanı sıra Fettucine de lezzetli. Villa Keyif'in diğer bir özelliği de her gece bir Akdeniz yöresine ait özel tadlarla harmanlanmış ızgara çeşitlerinin sunulması.

Akşamları ana yemek olarak Piliç Tostana, Portakallı Ördek, Kağıtta Balık ve Izgara Jumbo Karides en fazla rağbet görenler. Özellikle Portakallı Ördek, döner severleri şaşırtacak.

EN ZENGİN ŞARAP MÖNÜSÜ
Şarap konusunda bir eksper olan Ayla Sevand'ın oluşturduğu şarap mönüsü, Türkiye'deki hiçbir restoranda yok. Bilinmeyen Türk şaraplarını da seçenekler arasına koyan Sevand, ülkenin en zengin şarap koleksiyonlarından birini yaratmış. Biz beyaz şarap olarak Sevilen 1997 ve Melen 1998'i, kırmızı şarap olarak ise Diren 1995 ve Kalecik Karası'nı denedik. Ama diğer şarapların da en az onlar kadar lezzetli olduğu su götürmez.

Villa Keyif'in tatlı çeşitleri de çok zengin ama bunların içinde Semi Freddo ve Pana Cotta müşterilerin "en tatlı"ları.

Kısacası ister öğle, ister akşam yemeklerinde gerçekten "çölde bir vaha" Villa Keyif. Güzel bir günün keyfine Keyif katacak...


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.