kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yağmur yağdı rekorlar geldi
Völker, 50 sırtüstü bayanlar dünya rekorunu kırdı. 4x100 bayanlar karışık Türkiye rekoru 7 saniye fark ile yenilendi

Eni Avrupa Yüzme Şampiyonası, dün finallerle sona erdi. 11 gündür süren organizasyonun son gününde öğlen saatlerinde bastıran sağnak yağmura karşın sporseverler akşamki finallere büyük ilgi gösterdi.

Sabah seçmelerde mücadele eden sporcularımız, yine ilk turda şampiyonaya veda etti. Tek teselli, bayanlar 4x100 karışıkta kırılan Türkiye rekoruydu. Derya Erke, İlkay Dikmen, Ayşe Diker ve Selin Bülbül'den oluşan milli takım, 4:26.90 yüzdü ve 4:33.46'lık eski rekoru 7 saniye farkla kırdı. Ekibimiz genelde 14'üncü sırada yer alınca finale çıkamadı. Erkekler 400 karışıkta Süha Akman da seçmeleri geçemeyerek elendi.

Van den Hoogenband kral
Alman Völker 50 metre sırtüstünde 28.71 ile dünya rekoru kırıp şampiyon olmasına karşın, son günün yıldızı şampiyonanın en başarılı sporcusu Peter van den Hoogenband idi. Hollandalı yüzücü, önce 50 metre serbestte ünlü Popov'u geçip şampiyonadaki 5'inci altın madalyasını aldı. Daha sonra da son adam olarak 8 metre geride başladığı 4x100 karışıkta 6. birinciliğine ulaşmayı başardı. Hoogenband böylece Van Almsick'in bir şampiyonada en çok altın alan sporcu rekorunu de egale etti. Günün diğer şampiyonları: 200 m. kelebek (B): Jacobsen (Dan), 50 m. serbest (B): De Bruijn (Hol), 400 karışık (E): Hviid (İsp), 400 serbest (B): Potec (Rom), 4x100 karışık (B): İsveç, 3 metre atlama (E): Antonio Ali (İng), Senkronize kule atlama (B): Timoshinina-Olshevskaya (Rus).


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.