kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Sabrımız zaaf değil'
Erciyes Kurultayı'nda "Birkaç günlük duygusal tatmin için kolaycılığa prim veremeyiz" diyen Bahçeli, havaya ateş açanları sert bir dille uyardı

Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet partilerinin "sessiz ortak" eleştirilerine Erciyes Zafer Kurultayı'nda yanıt verdi. "Sabrımız zaaf değil, aklın göstergesidir" diyen Bahçeli, parti tabanına "tek başına iktidar" çağrısı yaptı.

Bahçeli, 100 bine yakın kişinin katıldığı Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Tekir Yaylası'nda kurulan otağdan yaptığı konuşmada, "hükümette sessiz kaldıklarını" söyleyen muhalefete yüklendi. Bahçeli, şöyle dedi: "Toplumumuzun her kesimi büyük bir sıkıntı içinde. Partimiz bu açıdan haksız birçok eleştiriye maruz kalıyor. Bizim çabamız, mevcut şartlar ve imkanlar dahilinde halkımızı rahatlatmaktır. Bunun aksini düşünenler, ya gerçeklerden bihaberdir, ya da siyasi rant peşinde koşmaya çalışmaktadır. Çarpık zihniyetin yansıması olan eleştirileri izliyor ve biliyorsunuz. Bu eleştirileri seçim öncesi de yaptılar. Ülkenin bugünkü hale gelmesinde milliyetçi hareketin imzası yoktur."

"Dışardan yönetilmez"
Partililere, "aziz ülküdaşlarım, sevgili bozkurtlar" diye seslenen Bahçeli, şöyle devam etti: "Bizlerin iktidar ortağı olarak ülke yönetiminde sorumluluğu ve yükü paylaşmamızı eleştirenler, yanılıyorlar. Türkiye'nin, işbirliğe, hoşgörüye ihtiyaç duyduğu bir zamanda milliyetçiler kolaycılığa kaçamazlardı. İnşa etmek çok zor, yıkmak çok kolaydır. Halkımızın geleceği ve toplumsal huzur için yaptıklarımız çarpıtılarak takdim edilemez. Sabrımız zaaf değil, sağduyunun ve aklın göstergesidir. Milliyetçi Hareket, birkaç günlük duygusal tatmin için kolaycılığa, keyfiliğe ve çözümsüzlüğe prim veremez. Kendi belirlediği stratejiyi uygular. Dışarıdan yönetilmez. Tek referansımız, halkın refah ve mutluluğudur. Bir kez daha sizlere söylüyorum. Dün neye inanıyor, neyi söylüyorsak, bugün de ona inanıyor, onu söylüyoruz. Siyaseti, manevra alanı, şov sahnesi olarak görmüyoruz."

Türban ve Kuran kursları konusunda MHP'nin taviz verdiği eleştirilerine de yanıt veren Bahçeli, "Türk milliyetçileri, dün olduğu gibi bugün de milli ve manevi değerlerimizin istismarına, karalanmasına karşıdır, karşı olmaya devam edecektir. İnandık mı, gönülden inanırız. Gerektiğinde ölümü göze alırız. Davamızın kutsallığı burada gizlidir" dedi.

Önceki kurultayda her partiliden 9 oy isteyerek partisini iktidar yapan Bahçeli, 10. kurultayda tabanından tek başına iktidar sözü aldı. Bahçeli, şöyle konuştu: "Lider ülke Türkiye ülküsü, Türk milliyetçileri için artık dönüşü olmayan meşakkatli ama bir o kadar da huzur verici bir yol olmuştur. Bu yol sonuna kadar yürümek, hem atalarımıza, hem de gelecek kuşaklara karşı yüklendiğimiz büyük manevi borçtur. Geçen yıl (Allah nasip ederse, seneye zafer kurultayını bir başka büyük zaferle, iktidarla birlikte kutlayacağız. Kurultayımız, iktidar müjdesi veriyor) demiştim. Allah'a şükürler olsun ki kurultayımızı iktidar ortağı olarak kutluyoruz. Canı gönülden inanıyoruz bu yılki sevgi ve heyecan fırtınası, yeni zaferlerin müjdecisidir. "

Silah atanlara kızdı
Bahçeli konuşması sırasında havaya silah atanlara kızarak, "Bunu yasaklamıştık. Yasağa uymayan, bizden değildir" dedi. Bahçeli daha sonra namaz kıldı ve Müşerref Akay'ın konserini dinledi.

'Katiller döktükleri kanda boğulacaklar'
Erciyes Dağı'nın zirvesinde Tekir Yaylası'nda 1990'dan beri toplanan Zafer Kurultayı'nın 10'uncusu, dün sona erdi. Sonuç bildirgesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, ülke ve milleti üzerinde tezgahlanacak her türlü oyunu bozmaya, varlığını ve birliğini tehdit eden her türlü düşünce ve faaliyeti, dün olduğu gibi bugün de ters yüz edecek güçte olduğu ifade edildi.

"Adalet karar verdi"
Erciyes Zafer Kurultayları'nda, yurdun dört bir yanından oba oba, köy köy, kent kent koşup gelen insanların sonsuza kadar birlik ve bütünlük içinde yaşama azim ve kararlılıklarını bütün dünyaya ilan ettikleri, bu birlik ve bütünlük inancı karşısında, kan dökücü katillere kucak açan hainlerin pes ettiği kaydedilen bildiride, şöyle denildi: "Terörle, kan dökücülükle hiçbir yere varılamayacağı, katillerin döktükleri kanda boğulacağı bütün dünyaya gösterilecektir. Türk adaleti kararını vermiştir. Gencecik evlatlarımız şehit olurken, yaşlı analarımız kara bağlarken, kundaktaki bebeklerimiz yetim, elleri kınalı gelinlerimiz dul kalırken sessiz kalanlar, bu acıların sorulduğu günde insan hakları dersleri vermeye kalkmamalıdır. Türk Devleti, bu şehitlerin kanı ve canı bedeli olarak kazandığı bağımsızlığını hiç kimselerle paylaşamaz, paylaşmayacaktır."

Nevin BİLGİN-Fırat YURDAKUL


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.