kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Fener'de başarı çok zor


F.Bahçe'nin hazırlık dönemindeki performansı sonrası takımın teknik patronu Rıdvan Dilmen'in durumu tartışılır oldu.

Rıdvan SABAH'a yakınıyor: "Daha hazırlık maçları yapılırken bana saldırmaya başladılar. Biraz sabır gerek." Ben 2 ay önce bunları söylediğimde, "Hıncal Uluç'un kuyruğuna teneke bağlayacağım" dedi. Daha okuduğunu anlamıyor. Ne kadar karmaşık bir camiaya, nasıl bir medyanın karşısına aslanların önüne atılmış gibi bırakıldığını söyledim. "İşler kötü gidince kuyruğuna teneke bağlarlar" dedim. İşte buyrun. Daha lig başlamadı. Kuyruğuna teneke bağlamaya hazırlar. G.Antep maçı bir lig maçı olsa bugün Rıdvan bitmişti; F.Bahçe'nin başında yoktu.

* Rıdvan, F.Bahçe'de başarılı olacak mı?

Bunun Rıdvan'la alakası yok. F.Bahçe, Türkiye'nin en zor başarıya ulaşılacak kulübü... Bir kere horozu çok. 1-Medya çok karıştırıyor F.Bahçe'yi... 2-F.Bahçe'de yönetimler güçlü değil. Hiçbir zaman olamadı. Çünkü pazarlıklarla kuruluyor. Hiçbir kulüpte olmayan, siyasal partiler örneği gruplar var. Ben çocuktum vardı bunlar, hâlâ var. Kongre yaklaştıkça bunlarla pazarlıklar başlıyor. Benden şunu, şundan bunu alacaksın. Pazarlıklarla kurulan yönetimle bu kadar olur. 3-G.Saray ve Beşiktaş'ta muhalefet kongrede yapılır ve biter. Sonra herkes kenetlenir. FBahçe'de öyle değil. İşbaşına gelme hırsı olanlar mevcut yönetimin altını oymaya devam ediyor. Kulübün gruplarla parçalanmış kongresini kullanıyorlar. Zavallı yönetim hep gruplara endeksli, ve günümüzün özel durumu Ali Şen'e endeksli... Aziz Yıldırım'ın kongreyi kazandığı günden bu yana Ali Şen'in inişli-çıkışlı yazılarını kitap yapın, yönetimin nasıl şaşkına döndüğünü anlarsınız. Neden? Çünkü F.Bahçe cazip. Borçlar azaldı. Takım güçlü. Ali Şen'in devrettiği enkaz kalktı. Ali Şen yeniden ele geçirmek istiyor. Bunun için de bu yönetimin başarılı olmaması lazım. Ali Şen'in medya ve tribünlerdeki gücünü hesaba kattığınız zaman tablo ortaya çıkıyor.

Real Madrid, bu Baliç'i satar
Bu arada, Real Madrid-Inter maçını izledim. F.Bahçe'nin yerini doldurmaya çalıştığı Baliç, sol açıkta kayboldu. Bu görüntüsüyle, başlarda Toshack tarafından transfer edilmiş olmanın torpiliyle oynar. Ama iki frikik atması için adamı oynatmazlar Real Madrid'de... Schalke Hami'yi oynatmadı. Üstelik Schalke ile Real arasında Himalayalar kadar fark var. Çıtkırıldım. Pat diye yerde. Bir ara, düştüğü yerde kıvranırken Toshack yerine adam soktu. Sonra Baliç de girince Real Madrid sahada 12 kişi oldu ve hakem atışı yapıldı. Real Madrid'in lüksü yok. Toshack yükünü taşıyabildiği kadar taşır, sonra da tutar kolundan atar. Bulurlar birini satarlar. F.Bahçe'nin ne kadar karlı bir satış yaptığı, Okocha'dan sonra Baliç'te de ortaya çıkar.

G.Saray nerede S.Prag nerede?
G.Saray geçmişte bir Hasan-Tanju örneği yaşadı. Şimdi de Hakan Şükür'ün benzeri Lokvenc'in peşinde... G.Saray'ın Sparta Prag ile bu kadar ilgilenmesini anlayamıyorum. Bir kişi olur anlarım. Ama G.Saray, Sparta Prag'dan 4-5 adamı telaffuz ediyorsa; kendisini ona denk görüyor demektir. Sparta Prag nerede, G.Saray nerede? G.Saray'ı yönetenler, bu takımın Avrupa ve dünya futbolundaki düzeyinin farkında değiller.

* Hakan Şükür tarzında bir adamın alınmak istenmesi bu sezon sonu sözleşmesi biten Hakan'ı satmak için bir hazırlık olabilir mi?

Cumartesi günü Öcal Uluç Türkiye Gaztesi'nde açık açık yazdı. "G.Saray, Hakan ve Popescu'nun yerine adam arıyor çünkü Terim ikisini de gözden çıkarmış durumda" diye... Lokvenc'i tanımıyorum. Ama söylendiği gibi Hakan'ın tıpkısının aynısı bir adam alınıyorsa, Öcal Uluç'un sözlerini derin derin düşünmek lazım. Terim'le yaptığım konuşmalarda böyle bir izlenimim yok. Bence Fatih Terim ile Hakan arasında değil, Hakan ile G.Saray veya Hakan ile Terim arasında bir şey var. Onun için kendini veremiyor. Oyundan kopuk. Hayalet gibi dolaşıyor sahada. Bunları bilerek yapmıyor Hakan... Sorun bilinç altında. Onun için bir psikoloğa ihtiyaç var diyorum..

Kalli'yi Toshack fobisi yönetiyor
Avrupa Kupaları'nda Beşiktaş ve Trabzon bu hafta rövanşlara çıkıyor. Şansları ne? İkisi de turu geçebilir. Ne Hamburg Trabzon'dan, ne Haifa Beşiktaş'tan iyi...

* Beşiktaş'ın Haifa'dan beraberliği son anda kurtarması hayal kırıklığı yarattı...

Çok hatalar yapıldı Beşiktaş'ta... Toshack'ın gidip Feldkamp'ın gelişinden beri teknik yönetimde Toshack'ın işlerini tersine çevirme gibi bir hava var. Feldkamp gibi usta bir adamın böyle bir havaya nasıl girdiğini anlayamıyorum. Toshack'ın yaptıklarının tersini yapma arzusuyla yönetiliyor Beşiktaş... Kendi seyircisinin bile protesto ettiği Ertuğrul'u oyunda tutup, takımın en çok koşan adamı Nihat'ı kenara almanın başka izahı yok. Haifa'nın süratinden başka özelliği yok. Daha 15. dakikada görüldü ki, Şifo ve Ertuğrul Beşiktaş'ı ağırlaştırıyor. İlk yarıda değiştirilmeleri gerekirdi.

Toshack'ın en güvendiği gençlerden Hikmet kadro dışı... Sen Beşiktaş'ı Toshack'a endeksli yönetirsen başarıya ulaşman zor olur. Toshack, "Ertuğrul'dan forvet olmaz" deyip onu savunmada oynatıyordu. Kalli, "Ertuğrul'dan iyi forvetim yok" dedi diye, seyirciye yuhalatana kadar oynattılar. Normal bir düşünceyle çıkıp oynarlarsa İsrail'de yenip turu geçer Beşiktaş...

Briegel Beşiktaş'ı kaldırabilir mi?
Ortada daha fol yok, yumurta yok. Vanspor'u şampiyon yaptı diye teknik direktörlük diploması bile olmayan Rıdvan'ın F.Bahçe'yi kaldırıp kaldırmayacağını kimse tartışmıyor. En azından bir Alman geleneği yaşamış, Almanya'nın en ünlü hocalarıyla çalışmış Brigel için tartar mı, tartmaz mı... Kalli'nin durumu bir belli olsun, sonra konuşalım Briegel'i...

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.