kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Takla atmaya gerek kalmadı
YÖK, gelecek yıldan itibaren üniversitelerdeki özel yetenek sınavını kaldırmayı planlıyor

Özel yetenek sınavlarında, "çoğu adayın gerekli koşulları taşıdıkları halde istedikleri bölümlere giremedikleri, bu sınavlarda torpil döndüğü" iddiaları, YÖK'ü harekete geçirdi.YÖK'ten bir yetkili, torpil iddialarından bunaldıklarını belirterek, "Öğrencinin spor akademisine girmesi için 'takla atmasına' gerek yok. Bu iş için ÖSS yeterlidir" dedi.

YÖK, bu nedenle, üniversiteler tarafından gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarını gelecek yıldan itibaren kaldırmayı planlıyor.

Mevcut sistemde, üniversitelerin müzik, resim, güzel sanatlar, tasarım ve beden eğitimiyle ilgili alanlar ile konservatuvarlara, özel yetenek sınavıyla öğrenci alınıyor. Bu tür bölümlere girmek isteyen adaylar, öncelikle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giriyorlar.

ÖSS'de 105 ve üstünde puan alan adaylar, girmek istedikleri bölümler için her üniversitenin ayrı ayrı yaptığı özel yetenek sınavlarına başvuruyorlar. Her üniversite, özel yetenekle öğrenci alınan bölümler için gerekli başvuru koşullarını ilanlar aracılığıyla adaylara duyuruyor. Özel yetenek sınavlarında adaylar, genellikle yazılı, sözlü veya uygulamalı aşamalardan geçiriliyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.