kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Uzaydaki Avrasya
2000 yılının Nisan ayında uzaya fırlatılacak olan Türkiye'nin üçüncü uydusu Eurasiasat-1, telekomünikasyonda Avrupa ile Asya arasında bir köprü olacak

TÜRKİYE'NİN üçüncü uydusu TÜRKSAT-2A veya yeni adıyla Eurasiasat-1'in üretimindeki en önemli safha olan ana gövde montajı Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün de katıldığı bir törenle başladı. Fransa'nın Cannes kentindeki Alcatel-Space fabrikasında Türk ve Fransız yetkililerin katıldığı törende, Türk Telecom Genel Müdürü Fatih M. Yurdal, Eurasiasat-1 Genel Müdürü İlhami Aygün, Alcatel Space Başkanı Benoit Tellier de hazır bulundu.

Özellikle telekomünikasyon alanında çok önemli fonksiyonlar üstlenecek olan uydu 2000 yılı Nisan ayında Fransız Guyanası'ndan uzaya fırlatılacak.

Ekip hazır
Daha önceki 2 uydumuz için yapılan yer istasyonları ve eğitilen personelin büyük bir yatırıma gerek olmadan Eurasiasat-1 uydusunu işletebileceği kaydediliyor. Ancak tüm kanallarının dolu olması nedeniyle yeni taleplerin karşılanması olanaksız hale geldi. Bunun üzerine Türkiye'nin yarattığı pazarın ihtiyaçlarını yerine getirmek amacıyla kendi uydularını yapma ve işletme politikasında devam kararı alındı.

Getirisi büyük
Türk Telekom Genel Müdürü Fatih M. Yurdal uydu fırlatıldıktan bir ay sonra Cenevre dışında ilk kez İstanbul'da yapılacak Dünya Radyo İletişimi Konferansı'nda yeni uydudan yararlanılacağını açıkladı. Yurdal 6 hafta sürecek, 2 bin 500 kişinin katılacağı ve 5 milyon dolara mal olacak bu toplantının, Türkiye'ye 120 milyon dolar getireceğini, sadece bu gelirin bile uydu sistemlerine devamın önemini açıkça gösterdiğini kaydetti.

Gözümüz, kulağımız
Eurasiasat-1 uydusunun ömrü 15 yıl olacak.

42 derece doğu boylamındaki yörüngesinden Avrupa'yı Asya'ya bağlayan en etkin haberleşme ortamını sağlayacak.

Kapsama alanına giren bölgelerde analog ve dijital TV yayınlarında, radyo yayınlarında, İnternet gibi bilgisayar bağlantılarında çok etkin bir gelişme sağlayacak.

Ortadoğu, Rusya ve Afrika da hareketli antenlerle kapsama alanına girip uydudan faydalanabilecek.

3 yıl sonra ömrü tamamlanacak olan ilk Türksat uydusunun tüm işlevlerini üstlenecek.

Nurdan BERNARD


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.