kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Turizme kaynak bugün kullanımda
TURİZM Bakanı Erkan Mumcu, sıkıntıların yaşandığı turizm sektörüne destek olmak amacıyla 14 trilyon liralık bir kaynak ayrıldığını ve bunun kullanımına bugünden itibaren başlanacağını söyledi. Mumcu, "Bu kaynak, 10 milyon dolara kadar döviz kazandıran turizm işletmelerine kazandıkları dövizin yüzde beşi, 10 milyon dolardan fazla kazandıran işletmelere ise kazandıkları dövizin yüzde 7'si nispetinde Eximbank kaynaklarından bir yıl vadeli kredi olarak kullandırılacak" dedi. Mumcu, 75 milyon dolarlık ek kaynağın sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ege de Türkmen gazı kullanacak
TÜRKİYE'DE doğalgazın ithalatı ve dağıtımından sorumlu olan BOTAŞ Genel Müdürlüğü, Türkmen doğalgazını Konya üzerinden İzmir'e taşıyacak 600 kilometrelik boru hattı yapım projesini yatırım programına aldı. Halen yapımı devam eden, Türkmen doğalgazını Ege Bölgesi'ne taşıyacak olan Konya-İzmir doğalgaz boru hattı yapımında ilk adımın önümüzdeki günlerde atılacağı öğrenildi. Proje üç ayrı kesim halinde toplam 600 kilometre uzunluğunda planlanıyor.

KOBİ'ler gençleri tercih ediyor
KÜÇÜK işyerleri istihdamda daha çok gençleri, orta ve büyük boy işletmelerin ise orta yaş gruplarını tercih ediyor. İşletmelerin istihdam ettikleri kişi sayısı arttıkça 50 yaş üzeri istihdam oranının azaldığı görüldü. DİE verilerine göre, 21 milyon 958 bin kişi olan toplam istihdamın yaklaşık yüzde 13.6'lık bölümü 12-19 yaş, yüzde 67.6'lık kısmı 20-49 yaş, yüzde 18.8'lik bölümü de 50 yaş üstü grupta toplanıyor.

Meclis reformlar için mesai yapacak
ANKARA- Meclis, bu hafta da gece mesaisi yapacak. Uluslararası Tahkim'e ilişkin Anayasa değişikliği teklifi ile Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak. İktidar partileri Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırarak, Meclis'in yarından başlayarak Cumartesi gecesine kadar 14.00-24.00 saatleri arasında çalışmasını önerecek. Genel Kurul'da Salı günü Uluslararası Tahkim'i amaçlayan Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri ve ilk tur oylaması yapılacak. Genel Kurul, Çarşamba ve Perşembe günleri Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısını görüşecek, Cuma günü de Anayasa değişikliği teklifi ve önergeler üzerindeki görüşmesi ile ikinci tur oylaması yapılacak. Anayasa değişikliğinin referandumsuz yasalaşabilmesi için en az 367 oy gerekiyor. 330-367 oy arasında referanduma gidiliyor, 330'dan az kabul oyu çıkarsa da teklif reddedilmiş sayılıyor.

Dünya Bankası'ndan krediye bugün start
DÜNYA Bankası'ndan, ihracatın finansmanı ve endüstriyel teknoloji projelerine dönük sağlanan, toplam 407.5 milyon dolarlık kredilere ilişkin anlaşmalar bugün Ankara'da imzalanıyor. İkraz anlaşmalarını Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber, Türkiye adına da Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Aydın Karaöz imzalayacak. Yaklaşık 155 milyon dolara malolacak Endüstriyel Teknoloji Projesi, Türk Patent Enstitüsü, Tübitak-Marmara Araştırma Merkezi, Tübitak-Ulusal Metroloji Enstitüsü ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından uygulanacak. Dünya Bankası'ndan sağlanan kredi, 5 yılı geri ödemesiz toplam 17 yıl vadeli, faiz oranı ise libor artı yüzde 0.75 olacak. İhracat Finansmanı Projesi'nin tutarı ise 252 milyon 530 milyon dolar düzeyinde bulunuyor.

"Hükümetin elinde sihirli değnek yok"
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanvekili Ali Osman Ulusoy, 57. hükümet iktidara geleli çok az bir zaman olmasına karşın, herkesin bu hükümetten kısa sürede çok şeyler beklediğini belirterek, "Bu kadar acele edilmemeli. Hükümetin elinde sihirli bir değnek yok" dedi. Ulusoy, hükümetin büyük sıkıntılarla kurulduğunu ve icraatlarının ortada olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Biz toplum olarak hükümetten iktidara gelir gelmez her şeyi bir anda güllük gülistanlık yapmasını istiyoruz. 2-3 ayda bu ülkeyi kimse güllük gülistanlık yapamaz. Zaman içerisinde bu hükümet bir şeyler yapacaktır. Bu ortakların iyi niyetinden bellidir. İyi niyet olan yerde herşey iyi olur.

Çin'de fiyatlarla oynayana ağır ceza
ÇİN hükümeti, deflasyondan 21 ay sonra, hükümetin fiyat politikasını ihlal edenlere ağır cezalar öngören yeni kurallar belirledi. Yeni kurallar, çeşitli düzeylerde fiyat ihlalleri için belirgin cezalar öngörüyor. Şinhua haber ajansı, yeni kuralların, piyasalarda, açık ve hakkaniyetli rekabet için gereken koşulları sağlayacak olması dolayısıyla, fiyatlardaki düzensizliklerin giderilmesinde olumlu rol oynayacağını duyurdu. Çin'de üreticiler, kapasite fazlası ve üretim fazlası nedeniyle fiyat düşürüyorlar veya rakipleriyle fiyatları yükseltebilmek için işbirliği yapıyorlar. Çin'deki mevcut yasalar, fiyat kırmayı ve fiyat tekellerini yasadışı olarak kabul ediyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.