kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koç: Canlanma Eylül'de
Rahmi Koç, ekonomik paketi "Yerinde alınmış tedbirler" diye değerlendirirken, oğul Mustafa Koç, "Piyasalardaki rahatlama Eylül'den itibaren belirgin hale gelecektir, biraz sabır" dedi

Hükümet'in piyasaları rahatlatmaya yönelik açıkladığı ekonomik pakete, Türkiye'nin en büyük kuruluşu Koç'tan da destek geldi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, "Yerinde alınmış tedbirlerdir. İnşallah faydası olur. Bu işte en mühim şey moral, psikolojik etkisi oluyor" dedi.

Koç Holding İnşaat ve Maden Grubu Başkanı Mustafa Koç da "gayet yerinde" olarak değerlendirdiği paketle, piyasalarda rahatlama beklediğini söyledi. Rahatlamanın, Eylül ayından itibaren belirgin hale geleceği tahmininde bulunan Koç, "Biraz sabırlı olup beklemek lazım. Çok kötü bir 18 ay geçirdik. 1-2 ay daha beklersek bir şey olmaz. Mühim olan insanların umutlarını yüksek tutmaları, umutlarını kaybetmemeleridir" diye konuştu. Mustafa Koç, 9. aydan sonra piyasaların biraz daha hareketlenmesiyle birlikte 2000 yılına da daha iyi girileceğini düşündüğünü bildirdi. Koç, mali miladın bir süre ertelenmesinin de mali miladın kalkması anlamına gelmediğini ve Avrupa ülkelerinin de zamanında böyle yaptığını vurguladı.

'İnşallah böyle gider'
Mustafa Koç, hükümeti oluşturan 3 parti arasındaki uyum konusunda görüşlerini açıklarken de "İnşallah bu şekilde devam eder. Şimdiye kadar iyi gidiyor. Türkiye'nin menfaatleri, ülkenin huzuru, siyasi istikrar için bu hükümetin belirli bir süre muhakkak görevde kalması lazım ki birtakım sonuçlar elde edilsin" dedi.

57. Hükümet'in bazı köklü reformları Meclis'e getirdiğini ve reformları çıkarmakta da kararlı olduğunu vurgulayan Koç, "Bu bakımdan ben çok ümitliyim" diye konuştu.

Koç Topluluğu'nun amiral gemisi olan Türkiye'nin en büyük özel sektör kuruluşlarından Arçelik'in Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman da açıklanan tedbirleri "müsbet" olarak niteledi. Berkman, "Faydası muhakkak olacak. Ancak, tekerleğin dönmesi için biraz zamana ihtiyaç var. Piyasalar, tatil nedeniyle de biraz gevşek. Umuyorum, Eylül sonu, Ekim başından itibaren bunun meyvelerini alacağız" dedi.

AA


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.