kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Terörün ismi konuldu: el Queda
BİR yıl önce Tanzanya ve Kenya'daki Amerika Büyükelçilikleri'ni bombalama eyleminde yer alanların soruşturması genişletilirken, Suudi asıllı terörist Usame bin Ladin'in Amerika'daki terör ağı da ilk kez basına yansıdı.

Haberi manşetten veren Washington Post'a göre, Ladin'in Amerika'da kurduğu terör ağının ismi "el Queda"... "Merkez" anlamına geliyor... Taraftarları Teksas, Florida ve New York'ta yaşıyor. Geçtiğimiz Kasım'da emekliye ayrılan FBI'ın eski terör şefi el Queda'yı şöyle özetliyor: Hareketin liderlerinin sayısı azaldı. Ancak militanların artıyor. Örgütün Amerika'daki eylemlerde de azalma görülse de yine de örgüt büyüyor...

Üçüncü saldırı olmadı
"Amerikalılar, Ortadoğu'dan tabutlarla dönecekler" açıklamasıyla Amerika'ya savaş açan, büyükelçilik bombardımanının ardındaki isim olan Ladin'in el Queda'yı nasıl yönettiği, kimi aracı ettiği bilinmiyor. Tutuklanan 17 şüpheliden 8'inin büyükelçilik bombalamasıyla direkt bağlantısı olduğunu belirten FBI, serbest bıraktıklarını da yakın takibe alarak ipucu yakalamaya çalışıyor. Örgüte girmek için "Yürütme Kurulu"na Amerika'ya karşı savaşacağına dair imzalı başvuru yapılıyor. Ülkeye gelir gelmez bir ABD'li kadınla evlenen, vergisini ödeyen, kısa bir süre sonra da pasaportunu alan militanlar, böylece dikkat çekmiyor. Öte yandan büyükelçilik bombalamasıyla ilgili bir başka gerçek de dün medyaya yansıdı. Kenya ve Tanzanya'daki saldırılardan sonra Ladin'in iki adamının Sudan'a gittiği açıklandı. 2 militan Hartum'daki ABD Büyükelçiliği karşındaki bir evi kiralayınca emlakçı şüphelenip polise haber veriyor ve olay böylece ortaya çıkıyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.