kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çin'de tarikat operasyonu...
Çin yönetiminin, hükümet karşıtı eylemlerde bulunmak ve hükümeti devirmeye çalışmakla suçladığı Falung Gong tarikatının çeşitli ülkelerdeki Web sitelerinin, şifre kırıcıların saldırısı altında kaldığı bildiriliyor. Şifre kırıcılardan en az birinin Pekin'deki ulusal polis bürosu olduğu sanılıyor.

Çin yönetimi, lideri ABD'de bulunan tarikata karşı büyük bir operasyon düzenlemiş, taraftarlarını tutuklamış ve yayınlarına el koymuştu. Maryland'da yaşayan Falun Gong tarikatı mensuplarından Bob McWee, tarikatın http://www.faluhsa.net adresli sitesinin sürekli elektronik saldırı altında bulunduğunu, bilgisayarı kilitleme amacıyla sürekli elektronik sinyaller göndererek tarikatın Web sitesinin kullanımının engellenmeye çalışıldığını bildirdi. Tarikata mensup diğer Web sitelerinin yöneticileri de, sitelerinin sürekli olarak saldırıyla karşılaştığını belirttiler.

İngiltere'den Li Şao, sahibi olduğunu sitenin Pazartesi günü şifre kırıcıların saldırısına maruz kaldığını söyledi. Li, bazı sayfalarda Çin hükümetinin propagandasının görüldüğünü de belirtti. Kanada'dan Jillian Ye ise iki siteye sahip olduğunu ve son 1-2 aydır hemen her gün şifre kırıcıların saldırısına uğradığını söyledi. Çin devlet medyası, Falun Gong ile ilgili yayınlarında, İnternet hizmetinin varlığını tarikatın iyi organize olduğuna kanıt olarak göstermişti.

Tarikat, toplumsal istikrarı bozmak amacıyla ''batıl ve şeytani'' düşünce yaydığı gerekçesiyle kapatılmıştı. Yönetimin tarikat mensuplarına karşı operasyon yapması ve önde gelen 70 üyeyi tutuklaması üzerine, Çin'in çeşitli kentlerinde binlerce kişi gösteri yapmıştı. Tarikat, Budizm ve Taoizm fikirlerini dövüş sanatıyla birleştiriyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.