kapat

02.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yaşanılası mekânlar için...
Oturma odası ve salon, evin en "yaşanılan" mekanları olduğu için, buralarda kullandığımız eşyalar çabuk yıpranır. Siz de evinizi yenilemek için kolları sıvadıysanız, önünüzde birçok seçenek var.

Yeni bir eve taşınıyorsunuz ya da evinizin dekorasyonunda bir takım değişiklikler yapmak istiyorsunuz... Karşınızda öyle çok alternatif var ki. Artık, eskisi gibi yabancı ev ve dekorasyon dergilerine, Avrupalı firmaların kataloglarına bakarak iç geçirmiyoruz. Çünkü ülkemizde, ithal ve yerli birçok markanın ürünleri, zengin bir çeşitlilik içinde sunuluyor.

3-6 Haziran arasında, TÜYAP'ta düzenlenen "Ev Dekor 99 Fuarı"nda bu durum bir kez daha gözler önüne serildi. Farklı ülkelerden yaklaşık 200 firma ve mümessilliğin katıldığı fuarda mobilyadan aydınlatmaya, perdelik ve döşemelik kumaşlardan yatak takımlarına, aksesuardan bahçe malzemelerine kadar her türlü dekoratif ürünü görmek mümkündü.

Geçtiğimiz günlerde Nişantaşı'nda açılan "Ka International" mağazasında da, döşemelik kumaş, kanepe, koltuk, sandalye ve puf çeşitlerinin yanı sıra perde, yastık, yatak örtüsü ve geri kalan tüm ev tekstil ürünlerinin yer aldığı geniş bir ürün yelpazesi sunuluyor. Ka International'de yer alan ürünlerin üretimleri, Barcelona ve Valencia'daki fabrikalarda gerçekleştiriliyor.

Farklılığın sırrı
Evini dekore eden herkesin ortak kaygısı "farklılık"tır. Yaşadığınız mekanın "size ait" görünmesini sağlarsanız, farklılığı yaratmış olursunuz.

* İlk olarak edinebildiğiniz tüm dekorasyon dergilerini (Home Art, Vizyon Dekorasyon gibi) karıştırın. Ardından mağazaları dolaşın. Edindiğiniz fikirler sonucu, en uygun alışverişi yapabilir, hatta zevkinize uygun tasarımları özel olarak yaptırabilirsiniz.

* Eğer mekanınız çok büyük ya da küçük olması, işinizi zorlaştırabilir. Bu durumda "işin ehli" birilerinden fikir almanızda yarar var. Küçük bir mekanda yaşıyorsanız, her köşeyi en iyi şekilde değerlendirebilmek için düşünüp taşınmalısınız.

* Oturma grubunuzun hepsini tek bir mağazadan, takım halinde almak zorunda değilsiniz. Farklı mağazalarda beğendiğiniz koltuk ve kanapeleri; bit pazarında gördüğünüz şık berjerlerle ya da sallanan bir koltukla birlikte kullanabilirsiniz. Aynı şekilde ahşap ve ferforje, ya da metal ağırlıklı mobilyaları da kombinlemeniz mümkün.

ESRA ÖZ


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.