kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FP bir bardak suda fırtına kopartıyor
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Kur'an kurslarının açılması tasarısına FP'nin tepkisini eleştirerek "Ne dinimiz, ne de Cumhuriyetimiz elden gitmektedir" dedi.

Bahçeli, MHP Grubu'nun toplantısında yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Kur'an kurslarının kanunla düzenlenerek yeniden açılmasında iyiniyetli bir başlangıç, bir ilk adım olan çaba karşısında adeta bir kaşık suda fırtına kopartılmaya çalışılmıştır. Muhalefet partilerinin bazı sözcülerinin sergiledikleri tavırlar ve yaptıkları konuşmalar düşündürücü ve üzücü bir boyut kazanmıştır. Bu tavır ve beyanlar, en hafif tabirle siyasi nezaketle bağdaşmamakta ve kutsal din değerlerinin istismar edilmeye çalışıldığını göstermektedir. Çarpık zihniyet ve saldırgan üslup sahiplerine zarar verir ama, sorunların uzlaşma ile çözülmesi zeminini de yok eder."

Hatalar tekrarlanırsa...
İslam'ın hiçbir parti veya kişinin korumasına ihtiyacı olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Ne dinimiz ne de Cumhuriyetimiz elden gitmektedir" dedi ve şöyle devam etti: "Türkiye'de din ve vicdan hürriyetinin tartışılmaya açılmasına, siyasi alanın daralmasına sebep olanların, bugün bu konularda ne kadar söz söylemeye, hele başka siyasi partileri karalamaya hakkı vardır? Yakın geçmişte ortaya çıkan sıkıntılarda ve toplumsal gerilimlerde, yaptıkları ve söyledikleriyle en çok pay sahibi olanlar, kendilerine ve topluma en büyük iyiliği, ancak ciddi bir vicdan muhasebesi yaparak; geçmişteki hatalarından gerekli dersleri çıkartarak yapabilirler. Hataların sık sık tekrarlanması karşısında, birçok sağduyu sahibi insanımız, ister istemez kasıt unsuru aramaya başlamıştır. Onlar vazgeçsmese de biz barış ve huzurdan vazgeçmeyeceğiz."

Bahçeli, konuşmasında sosyal güvenlik reformuna da değinerek, mümkün olduğunca büyük bir uzlaşma içinde hayata geçirilmesi gerektiğini savundu, Meclis ve hükümetin, çalışanların haklı taleplerini dikkate alacağını vurguladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır