kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Biberli omlet
Malzemesi
* 200 gram biber
* 4 adet yumurta
* 1 adet domates
* 2-3 çorba kaşığı ezilmiş
* beyaz peynir
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı tozkırmızıbiber
* Tuz

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük küçük doğrayalım. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, biber ve küçük doğranmış domatesle birlikte tavaya aktaralım. Biberler ve domatesler yumuşayana dek kavuralım. İnmesine yakın tuzunu ayarlayıp, ateşten alalım. İçine ezilmiş peyniri ekleyip, karıştıralım. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpalım. Teflon tavaya kalan yağın yarısını ilave edip, eritelim. Tozbiber serpiştirelim. Biber yanmadan yumurtaların yarısını tavaya boşaltalım (büyükse tamamını). Omletin bir yüzünü pişirelim. Omletin yarısına biberli harcı yayıp ateşten alalım. Diğer yarısını sebzeli harç üzerine çevirip, tavadan alalım. Dilimleyerek servis yapalım. Dilersek omletin içine küçük doğranmış mantar da katabiliriz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır