kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Zararın bilançosu
SİT alanı olarak kabul edilen Fırtına Deresi Havzası'nın üst kesimleri zarar görecek

İskoçya ve İsveç dışında yalnızca ülkemizde bulunan Alabalık türlerinden 'deniz alası' ve 'dere alası' tükenecek

Dünyada yalnızca bu yörede yetişen bitki türleri, 'Kızılağaç' zarar görecek

Yeşil örtü yıpranacak, doğal peyzaj bozulacak

Su miktarı azalacak, su balıklarının yaşaması ve üremesi zorlaşacak

Yeraltı su kaynakları zarar görecek

Yöreye özgü geleneksel ahşap evler, heyelandan yıkılacak

HES Projesi
Mayıs 1996 tarihli ilk ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) Raporu onaylanmadığı halde yapımına başlanan HES projesi, 1997 yılında Çevre Bakanlığı tarafından durduruldu. Şubat 1998'de ikinci bir rapor, bakanlığa sunuldu; yine onay alamadı. Son olarak Haziran 1998'de sunulan 3. ÇED Raporu, bakanlıkça onaylandı. Şantiye çalışmaları devam ederken Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, 29 Ocak 1999 tarihinde uygulamaların durdurulması kararını aldı. Yöre halkının açtığı davada, Trabzon İdare Mahkemesi, 3 uzman bilirkişinin Mart 1999'da hazırladığı rapor üzerine yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Projeye eleştiriler
Yıllık akışı, aylara göre değişim gösteren suyun akış değeri, debinin en yoğun olduğu bahar aylarına göre hesaplanmış

Açılacak tünele ulaşmak için 2 yol yapılacak. Bu da, 60-80 metre eninde bir orman tahribatına ve rüzgâr kanallarının oluşumuna neden olacak.

Genişletilmesi öngörülen 12 kilometrelik yolun nasıl yapılacağı belirtilmedi. Tünelin kazılmasıyla çıkan harfiyat, yamacı dik kayalık olan yoldan aşağı mı yuvarlanacak?

Enerji iletim hattında yapılacak işler belirtilmedi

Kaç ton dinamit patlatılacağı açıklanmadı

Şantiyede kaç kişinin çalışacağı belli değil.

İngilizler bir de şaraptan anlasa...
Dün İngiltere'nin Nantwich kentinde başlayan Uluslararası Peynir Show'unun ilk gününde, hakemler, peynirleri inceliyor. 2 binden fazla peynir çeşidinin tanıtıldığı, dünyanın en büyük peynir fuarı, yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik klimalı bir alanda düzenleniyor. Nantwich Uluslararası Peynir Show, bu yıl 102'nci yılını kutlarken, 19 farklı ülkeden peynir çeşitleri 'ağırlıyor.' Yarışmada Büyük şampiyon olmak için, peynirciler kıyasıya rekabet ediyor. AP

Marilyn Monroe toplu satışta
Dünyaca ünlü Christie's müzayede evi, Amerika'nın bir suikaste kurban giden ünlü başkanı John F. Kennedy'nin yaş gününde Marilyn Monroe'nun giydiği giysiyi sergilemeye başladı. Mayıs 1962'de New York'un ünlü Madison Square Garden salonunda düzenlenen doğumgünü partisinde Monroe bu giysi üstündeyken başkanın şerefine 'Happy Birthday-İyiki doğdun' şarkısını söylemiş, Monroe'nun şarkıyı söylerken girdiği hal ve tavırlar ikisi arasında bir ilişki olduğu söylentilerinin yoğunlaşmasına neden olmuştu. Önümüzdeki 27-28 Kasım tarihlerinde yapılacak olan müzayedede ünlü sinema sanatçısının bin küsur parça kişisel eşyası satışa sunulacak.Peremeci ölüme meydan okudu

30 yIldan bu yana Eczacıbaşı Holding'de Basın ve Halkla İlişkiler Yönetmenliği yapan, Basın Şeref Kartı sahibi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Halkla İlişkiler Derneği üyesi Bilgin Peremeci, üç önemli sağlık olayının iç içe yer aldığı; "Zatürree, kan hastalığı ve by-pass" büyük bir operasyonu başarıyla atlattı. Amerikan Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'ndeki by-pass ameliyatında üç damarı değiştirilen Peremeci'nin, dinlenme döneminin ardından Eczacıbaşı Holding'deki görevine döneceği bildirildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır