kapat

28.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Parayla doğa olmaz'
DünyanIn korumada öncelikli 200 bölgesinden biri olan Çamlıhemşin'deki santral tartışması bitmedi.

Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'nde alınan 'yürütmeyi durdurma'nın iptali kararıyla, bölgede gergin günler yaşanıyor. Karara dikkat çekmek için Çamlıhemşin'e giden TEMA Başkanı Hayrettin Karaca ve Başkanvekili Nihat Gökyiğit yöre halkını dinledi.

Çevre, Tarım ve Enerji Bakanlıkları'yla projeyi taahüt eden BME Enerji Yatırımları AŞ, 'yürütmenin durdurulması kararına' itiraz etti. Trabzon Bölge İdare İdare Mahkemesi de yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Şimdi Çamlıhemşinliler, yaşadıkları ilçeye hayat veren suyu ve yeşili alıp götürecek karara isyan ediyor, "Parayla böyle bir doğayı yapamazsınız" diyorlar. TEMA yetkilileri ise zararı saymakla bitiremiyor; "Bitki çeşitliliği yokolacak, su balıkları ölecek, yeşil kuruyacak, erozyon meydana gelecek..."

Projenin girişimci firması BME Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kuyumcu ise, "Tünele yaklaşım yollarının yapımı için bin ağaç kesildi. Bundan sonra da en çok 300 tane daha kesilir. Sonra bu yollar kullanılmayacağından ağaçlar da yine büyür. Biz de çevreye hassasız. Sorumluluğu bize aittir. Çevreyi korumak için bol elektrik tüketmek gerek. Biz işimizi iyi yapıyoruz" BME Yöneticisi, 10 Ağustos'tan sonra yargı kararıyla durdurulmuş inşaatın son yargı kararıyla yeniden başlayacağını ileri sürdü. Şimdi gözler, nihayi kararı verecek Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'nin alacağı yeni kararda. TEMA ve çevreci örgütler, dış kaynaklı kredilerle gerçekleşecek proje için, dünya kamuoyunda etkin güç oluşturmayı planlıyorlar.

ZEYNEP KURTBAY


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır